Annonce
forside

Skød gennem bilrude: 69-årig jæger sigtet

Projektilet ramte sideruden og var 30 centimeter fra at ramme en chokeret Nasir Khamil.

Fyns Politi har afsluttet efterforskningen af det skud, der ramte en bil, dagen hvor bukkejagten gik ind

Annonce

En 69-årig lokal jæger er sigtet i sagen om skuddet, der nær ramte weekendturisten Nasir Khamil, da han kom kørende af Lohalsvej. Nasir Khamil havde været ved Hou Fyr for at fiske, da han lørdag 16. maj om aften kørte ad landevejen.

Et skud afbrød pludselig køreturen, og et projektil ramte sideruden og fortsatte ind i bilen. 30 centimeter var det fra at ramme Nasir Khamil, har han tidligere fortalt til Fyns Amts Avis.

Nu har Fyns Politi afsluttet deres efterforskning af sagen, oplyser politiassistent Palle Pedersen, fra Fyns Politis særlovafdeling.

- Vi har foretaget en gerningsstedsundersøgelse og bilen, der er ramt, er blevet undersøgt ved teknisk afdeling, når vi resultaterne fra dem, sender vi sagen videre til vores jurister, fortæller Palle Pedersen.

På baggrund af efterforskningen er en 69-årig mand fra Lohals-området blevet sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 252 stykke et, der handler om, den der på hensynsløs måde bringer nogens helbred i fare, kan straffe med fængsel op til otte år.

- Subsidært er han sigtet for overtrædelse af lov om jagt og vildtforvaltning. Hvor vi mener han har overtrådt paragraf 22, stk, 1 nr. 2 og paragraf 4, siger Palle Pedersen.

Paragraf 22 handler om, at man ikke må udøve jagt der er til fare for andre, og paragraf 4 er en regel om, at man ikke må udøve jagt efter solnedgang.

- Det vi har regnet os frem til efter afhøringer og efterforskning er at gerningstidspunktet formentligt er klokken 21.28, forklarer Palle Pedersen.

Annonce

Op til juristerne

Når Fyns Politi samler resultaterne fra de tekniske undersøgelser med efterforskningen og sender det videre til juristerne, er det op til advokaterne at vurdere om sigtelserne kan holde til en tiltale.

- Vi efterforsker kun sagerne. Det er juristerne, der tager stilling til tiltalen, siger Palle Pedersen.

Han forklarer, at paragraferne, som den 69-årige jæger er sigtet for kan give alt fra bødestraf til fængselsstraf.

- Det kommer igen an på, hvad vores jurister bedømemr at man kan rejse tiltale for, siger han.

Den 69-årige mand, der er sigtet i sagen henvendte sig selv til politiet søndagen efter skud-hændelsen. Men hvordan han stiller sig i forhold til sigtelsen vil Palle Pedersen ikke kommentere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce