Annonce
Odense

Skæve bag rattet: Fire narkopåvirkede bilister stoppet i Odense

Fire narkopåvirkede bilister blev stoppet tirsdag aften i Odense. De er et stigende problem i trafikken. Arkivfoto: Michael Bager
Tirsdag aften stoppede politiet fire bilister i Odense, der var påvirkede af stoffer. Narkokørsel er et stigende problem.
Annonce

Kørsel med narkotiske stoffer i blodet er lige så farligt som at køre spirituskørsel. Og mens antallet af spritbilister falder på de danske veje, så stiger antallet af narkopåvirkede bilister i trafikken. I 2015 blev 368 trafikanter på Fyn sigtet for at køre under påvirkning af narkotika eller medicin, og det tal voksede i 2016 til 441. Året efter blev 433 sigtet, og så tog antallet af sigtelser et hop i 2018, da 569 blev stoppet med euforiserende stoffer eller medicin i blodet. Tallene for 2019 er ikke klar, men her i 2020 er man allerede godt i gang med at stoppe flere bilister med stoffer i blodet.

Alene tirsdag aften stoppede politiet fire af slagsen i Odense. Det fremgår af Fyns Politis døgnrapport.

Klokken 19.49 blev en mandlig bilist stoppet i sin Hyundai Sonata på Østerbæksvej i centrum. Her viste en test af føreren, at han var påvirket af kokain. Blot 20 minutter senere, klokken 20.09 var det også en mandlig bilist, der blev stoppet, anholdt og sigtet for narkokørsel, da viste sig at være påvirket bag rattet i sin bil på Skulkenborg i Odense C.

Klokken 20.40 stoppede en politipatrulje så en bilist i en Skoda Fabia på Nonnebakken. Her blev vedkommende også testet positiv for narkotiske stoffer. Aftenens sidste fangst fik politiet i nettet på Odensevej i Odense S, hvor en mand i en VW Golf også viste sig påvirket af euforiserende stoffer.

Der venter nu alle fire et retligt efterspil. Narkokørsel straffes på samme vis som spirituskørsel. Først med store bøder, frakendelser af kørekortet og i flere gentagelsestilfælde med fængsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce