Annonce
Nordfyn

Skærpet nordfynsk fokus på at blive CO2 neutral kommune

Der bliver i den kommende tid taget en række initiativer til at nedbringe CO2 udslippet yderligere på Nordfyn. Foto: Pressefoto
Torsdag den 20. august holdes der stort borgermøde arrangeret af Teknik- og Miljøudvalget. Spørsgmålet, som skal debatteres, er, om Nordfyn skal være CO2 neutralt område i år 2030.

Nordfyn:  Der er dækket op til lufte store visioner, når Teknik- og Miljøudvalget med formand Anders Thingholm (K) i spidsen inviterer til borgermøde torsdag den 20. august.

- Vi har i udvalget lagt os fast på at arbejde videre med en ambition, som hedder CO2- neutralitet i 2030. Om det kommer til at gælde kommunen som virksomhed eller kommunen som område har vi ikke lagt os fast på. For det skal være realistisk. Der gået for meget overbudspolitik i klimamålene - vi vil være ambitiøse og realistiske på Nordfyn. Det er netop det, vi vil høre borgerne og erhvervslivets holdning til, siger Anders Thingholm.


Annonce

Vi har i udvalget lagt os fast på at arbejde videre med en ambition, som hedder CO2- neutralitet i 2030. Om det kommer til at gælde kommunen som virksomhed eller kommunen som område har vi ikke lagt os fast på. For det skal være realistisk.

Anders Thingholm (K), formand for Teknik- og Miljøudvalget


Baggrunden for Teknik- og Miljøudvalgets drøftelser af et visionsmål for klimaindsatsen er, at kommunalbestyrelsen med budget 2020 besluttede, at kommunens nugældende politik for området skulle revideres i 2020. Den gamle politik har haft effekt. Blandt andet bruger Nordfyns Kommune som virksomhed nu 100 procent grøn strøm. På varmesiden er CO2 belastningen reduceret med 47 procent siden 2008. Og 18 solcelleanlæg er monteret rundt omkring på kommunale bygninger, oplyses det i en pressemeddelelse.

- Men nu kommer de svære valg. Hidtil har vi fokuseret meget på de områder, som er nemme at omstille. Nu er turen kommet til for eksempel vores kollektive trafik og kommunens leverandører, om det er entreprenører eller indkøb, så er de jo også en del af kommunens CO2 udledning, siger Anders Thingholm.

Planlægger tre spor

Han forventer, at indsatsen kommer til at køre i tre spor. Et erhvervsspor, et borgerspor og et kommunalt spor.

- Jeg bilder mig ind, at vi i kommunalbestyrelsen er bedst til at styre den grønne omstilling i den kommunale virksomhed. Det betyder ikke, at vi ikke også skal arbejde med omstilling i erhvervslivet og ved borgerne. Men det bliver på virksomhedernes og borgernes præmisser. Derfor bliver der også et tæt samarbejde med fx Nordfyns Erhverv og Turisme og Landdistriktsrådet, siger Anders Thingholm

Det endelige visionmål for Nordfyns Kommunens klimaindsats forventes at blive besluttet på et kommunalbestyrelsesmøde den 29. oktober 2020. Herefter skal der handles.

Annonce
Sport For abonnenter

Landsholdets mangeårige massør har haft pacemaker i 27 år: Han tænker ikke på den, men tænker meget på Christian Eriksen

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Se videoen: Da kampuret slog 10 sendte barndomsbyen klapsalver af sted til Eriksen

Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Annonce