Annonce
Middelfart

Skærm mangler at blive fjernet: I weekenden spærres Den Gamle Lillebæltsbro igen

Den Gamle Lillebæltsbro blev genåbnet den 13. september. Nu spærres den igen i weekenden, så Vejdirektoratet kan lave det sidste renoveringsarbejde. Foto: Peter Leth-Larsen
Den Gamle Lillebæltsbro spærres helt eller delvist i weekenden den 16. og 17. november.

Tiden er kommet til at fjerne de sidste rester efter renoveringsarbejdet på Den Gamle Lillebæltsbro.

Som bekendt er broen i øjeblikket åben for trafik, men for at kunne udføre det sidste arbejde spærrer Vejdirektoratet endnu engang af på broen i weekenden den 16. og 17. november. Her vil den i begge dage være enten helt eller delvist lukket.

Det, der mangler at blive udført, er afmontering og fjernelse af den midlertidige skærm mellem vejen og banen. Den blev opsat i sin tid for at beskytte vejarbejderne mod togene, der krydser kroen.

- Vi er godt klar over, at vi har trukket store veksler på trafikanternes tålmodighed i forbindelse med vores langvarige arbejde med at renovere broen. Vi beder nu om, at man udviser tålmodighed igen i den tid, som det tager at få skærmen afmonteret og bortskaffet. Jeg kan garantere, at vi vil arbejde på højtryk efter et nøje tilrettelagt tidsskema for at sikre, at vi ikke spærrer broen ét minut længere end nødvendigt. Det er vores forhåbning at overstå arbejdet på én weekend, siger projektchef Janie Winther Ipsen fra Vejdirektoratet.

Hun fortæller dog, at arbejdet den 16. og 17. november kan risikere at blive forsinket, hvis ikke vejret holder.

- Hvis vejret driller, kan det blive nødvendigt at tage næste weekend i brug også, lyder det.

Annonce

Sådan spærres der af

Helt konkret vil Den Gamle Lillebæltsbro være spærret i vestgående retning fra klokken 7-22 lørdag den 16. november.

Natten mellem lørdagen og søndagen vil der være totalspærring fra klokken 22 til klokken 7.

Søndag den 17. november vil broen igen være spærret i vestgående retning fra klokken 7-22.

Samtidig totalspærres den igen natten til mandag den 18. november fra klokken 22 til klokken 5.

Spærringen sker fra krydset Snoghøj Landevej/Kolding Landevej til Brovejen/Galsklintvej.

Åbent for landbrugskøretøjer

Landbrugskøretøjer får lørdag lov til at køre igennem i vestgående retning fra klokken 21 til 22.

Søndag får landbrugskøretøjer i vestgående retning tilladelse til at køre igennem fra klokken 6 til 7 og fra klokken 21 til 22.

Landbrugskøretøjer, der er under 2,55 meter i bredden, kan køre over broen i østgående retning lørdag og søndag mellem klokken 7 og 22.

Landbrugskøretøjer, der er over 2,55 meter i bredden, henvises til tidsrummet, hvor der også er kørsel i vestgående retning.

Broen vil i vestgående retning være spærret for knallert 45 fra lørdag klokken 7 til mandag klokken 5. Knallert 45 henvises til at trække på cykelstien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Harmonikasammenstød i Vestergade

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce