Annonce
Faaborg-Midtfyn

Skær i toppen: Toppolitiker vil fyre en ud af tre kommunale direktører

Søren Hillers fra Radikale Venstre foreslår at nedlægge en direktørstilling. Faaborg-Midtfyn Kommune kan nøjes med to, mener han. Arkivfoto

Der skal også effektiviseres i toppen, mener Søren Hillers fra Radikale Venstre i Faaborg-Midtfyn Kommune. Borgmester kalder forslaget useriøst, mens det møder opbakning fra Konservative og SF.

Faaborg-Midtfyn: Der var en, der var to, der var tre direktører i Faaborg-Midtfyn Kommune. Men står det til kommunalbestyrelsesmedlemmet Søren Hillers (R) ville to være nok.

Det melder han ud, efter politikerne netop har vedtaget at sætte en del af de såkaldte effektiviseringer på pause, mens man finder ud af, om der reelt er tale om effektiviseringer, eller om det egentlig er besparelser, som går ud over den service, borgerne møder.

- Jeg vil hellere have, at vi sparer på ledelse fremfor på børnehaver, skoler og plejehjem. Jeg mener godt, vi kan nøjes med to direktører, så vi helt traditionelt har en kommunaldirektør og en vicekommunaldirektør. Det ville være også være et godt signal at sende, at vi kigger i hele organisationen, siger Søren Hillers.

I dag består Faaborg-Midtfyn Kommunes direktion af kommunaldirektør Helene Bækmark, som har det overordnede ansvar, og to øvrige direktører; Siggi W. Kristoffersen med ansvar for Sundhed & Omsorg og Opvækst & Læring og Helle Vibeke Carstensen med ansvar for Arbejdsmarked og By, Plan & Kultur.

- Gør de tre direktører ikke deres arbejde godt nok?

- Det har jeg slet ingen holdning til. Jeg tænker, de gør deres arbejde fint nok, men vi må også kunne omstrukturere dér, så vi kan nøjes med to direktører, lyder det fra R-politikeren.

Annonce

- Det er et velkendt argument at sige "lad os skære på ledelsen". Der er ikke noget, der er helligt eller fredet. Men det gælder for alle områder, at hvis du skærer en tredjedel af medarbejderstaben, så er det ret voldsomt.

Borgmester Hans Stavnsager (S)

Ikke realistisk

Forslaget kommer bag på borgmester Hans Stavnsager (S).

- Da vi lavede strukturen om for godt tre år siden, skar vi antallet af chefer drastisk ned. På det tidspunkt var vurderingen, at det var rigtigt med fire fagchefer, to stabschefer, to direktører og en kommunaldirektør, for det var det, der var brug for. Det synes jeg umiddelbart, at der stadig er.

Han mener ikke, at det er realistisk at nedlægge en direktørstilling i forbindelse med dette års effektiviseringer.

- Det mener jeg, er useriøst, siger borgmesteren.

- Det er et velkendt argument at sige "lad os skære på ledelsen". Der er ikke noget, der er helligt eller fredet. Men det gælder for alle områder, at hvis du skærer en tredjedel af medarbejderstaben, så er det ret voldsomt, bemærker Hans Stavnsager og siger, at Søren Hillers er velkommen til at stille forslaget til budgetforhandlingerne til næste år.

Delt kommunalbestyrelse

Blandt de øvrige partier i den faaborg-midtfynske kommunalbestyrelse bliver forslaget mødt med delte meninger.

- Det kan da godt være, han har ret. Vi er sådan set med på, at effektiviseringer gælder i hele organisationen, og det regner jeg også med, at der bliver kigget i hele organisationen. Men jeg kan ikke på stående fod sige, om vi skal have to eller tre direktører, siger Søren Kristensen fra Venstre.

Heller ikke Anne Møllegaard (DF) vil på nuværende tidspunkt melde klart ud.

- Det er en drøftelse, som vi skal tage i maskinrummet. Jeg har ikke tænkt mig at tage den i avisen. Jeg har selv været med til at bestille det (den struktur, red.), der er i dag. Det skal selvfølgelig evalueres på et tidspunkt, men det tager vi i forbindelse med budgetfaserne, siger DF'eren og tilføjer:

- Men lige nu ser jeg ikke i kortene, at vi skal nedlægge en direktørstilling.

Hos de små partier SF og Konservative møder Søren Hillers' forslag dog stor tilslutning.

- Jeg har ikke nogen holdning til antallet af direktører, men jeg har længe stået alene i kommunalbestyrelse med den holdning, at vi skal vende tilbage til en normal måde at bygge kommunen op på, siger Torben Smith (SF) og henviser til den klassiske struktur med en kommunaldirektør og en vicekommunaldirektør og stærkere fagchefer i stedet for to direktører.

- Så det glæder mig meget, at Søren Hillers også er med på den idé, tilføjer SF'eren.

Søren Clemmensen fra Konservative, som dog stod uden for dette års budgetforlig, er helt enig i, at der skal spares i toppen.

- Det er stensikkert, at det er en del af løsningen. Problemet er bare, at der er stort flertal, der ikke vil røre ved det. Men det er altså en nødvendighed, mener den erfarne K-politiker.

Politikerne i kommunalbestyrelsen skal den 8. april tage stilling til, om 10 millioner af de såkaldte effektiviseringer for samlet set knap 39 millioner skal udmøntes, eller om beløbet eller dele af det skal udskydes til næste års budget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce