Annonce
Kultur

Skæbnedag: Forbund advarer mod at lukke fynsk kunstakademi

Odense har brug for Det Fynske Kunstakademi, hvis byen skal forløse potentialet for at blive en moderne storby. Det mener formanden for Billedkunstnernes Forbund.

Annonce

Tirsdag tager By- og Kulturudvalget stilling til, om Odense Kommune fortsat skal støtte Det Fynske Kunstakademi med 1,6 millioner kroner.

Men det nytter ikke at spare kunstlivet væk, hvis man vil være en attraktiv moderne storby, mener Nis Rømer, formand for Billedkunstnernes Forbund (BKF).

- Det er kunst og kultur, der skaber liv og grundlag for vækst i en by og skaber et sted, hvor folk har lyst til at komme på besøg, bosætte sig og investere. Derfor håber jeg, at byrådspolitikerne vil bevare Det Fynske Kunstakademi. Akademiets tårnhøje kunstneriske niveau giver genlyd ude i verden og er med til at sætte Fyn og Odense på det internationale kunstlivs verdenskort, lyder det i en pressemeddelelse.

Et levende professionelt kunstliv på højt niveau er afgørende, hvis Odense ønsker at gennemføre forandringer i byen, mener Nis Rømer, som har svært at se, hvordan de foreslåede besparelser, der også rammer det lokale kulturliv bredt, hænger sammen med Odenses erklærede ambitioner om at udvikle sig til en moderne storby.

Annonce

- Odense vil miste job

- Det Fynske Kunstakademi er både en uddannelsesinstitution og en kulturinstitution. Lukker det, mister Odense lokale arbejdspladser, og byen går glip af den dynamik, som skiftende hold af kunststuderende tilfører kulturlivet, forudser han.

- Det er også vigtigt at styrke dansk produktion af kunst og kultur i en tid, hvor udenlandske medier og kultur fylder mere og mere. Vi har brug for stærke kulturinstitutioner som Det Fynske Kunstakademi, hvis Danmark ikke skal reduceres til kunstnerisk udkantsområde, mener han.

Billedkunstnernes Forbund er Danmarks faglige organisation for professionelle billedkunstnere med 1400 medlemmer. Forbundets hovedformål er at varetage billedkunstnernes faglige, økonomiske, sociale og juridiske interesser og fremme en så bred anvendelse af billedkunstneres arbejde som muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Mårhundefund bekymrer fynske jægere

Annonce