Annonce
Nordfyn

Skål på afstand: Nytårskur fra skærm til skærm

Selv om deltagerne i nytårskuren sad hjemme hver for sig, fik de alligevel mulighed for at skåle med borgmester Morten Andersen. Udklip fra livestreaming på Rådhuset
Nordfyns Kommune inviterede til virtuel nytårskur, men sørgede for, at deltagerne hjemme i stuerne blev beværtet med tapas.
Annonce

Nordfyn: Corona-situationen smittede naturligvis af på både form og indhold, da Nordfyns Kommune tirsdag aften inviterede til nytårskur.

I stedet for som tidligere år at samle 100-150 gæster på Bogense Rådhus deltog gæsterne via et link hjemme fra deres computer, hvor de på skærmen kunne se og høre aftenens tre talere, der talte uforstyrret fra henholdsvis rådhussalen og et kontor i København. Men der var dog mulighed for, at de, der lyttede, kunne give deres mening til kende via chat-beskeder.

Borgmester Morten Andersen (V) lagde ud med at mindes dengang for et år siden, da corona for de fleste var en mexikansk øl i en karakteristisk flaske.

Sådan er det som bekendt ikke længere, men når alle fortrædelighederne med virksomheder i nedlukningskrise, stigende ledighed, et lukket minkerhverv og lukkede skoler var rundet, så borgmesteren også fordele, der kan høstes af corona-krisen.

Det gælder blandt andet erfaringen med, at mange kommunale opgaver kan løses fra andre lokationer end de kommunale kontorer, og at man ikke behøver at være i rum sammen for at holde møder. En erfaring, der kan spare meget tid til transport.

Også direktør for Nordfyns Erhverv og Turisme Per Olesen kom ind på nogle af de positive erfaringer fra et år præget af corona.


Hvis jeg for et år siden havde foreslået borgmesteren, at vi skulle prøve at holde nytårskuren virtuelt, så havde han kigget mere mærkeligt på mig, end han normalt gør.

Per Olesen, direktør i Nordfyns Erhverv og Turisme


- Kloge mennesker har regnet ud, at vi på bare de sidste 9-10 måneder har rykket os otte år frem på digitaliseringssiden. Bare tænk et år tilbage. Hvis jeg for et år siden havde foreslået borgmesteren, at vi skulle prøve at holde nytårskuren virtuelt, så havde han kigget mere mærkeligt på mig, end han normalt gør - og det siger ikke så lidt, konstaterede Per Olesen.

Aftenens gæstetaler, underdirektør i DI Dansk Byggeri Torben Liborius nævnte det "gevaldige boost", som digitaliseringen har fået i en tid, hvor de fleste af os har fået et tvangskursus i at mødes virtuelt.

Liborius nævnte en undersøgelse, der viser, at mange både små og større virksomheder forventer, at de vil komme ud af coronakrisen med lavere omkostninger, fordi de er blevet tvunget til et finde digitale løsninger.

Sådan som også Nordfyns Kommune blev det med den virtuelle nytårskur med 76-80 deltagere undervejs og 30-40 seere til de to nordfynske talere, der blev streamet på Facebook.

Men selv om der altså ikke var fysisk fremmøde på Bogense Rådhus, gik deltagerne ikke glip af lækkerier til maven. For de kunne i løbet af eftermiddagen hente tapas i Superbrugsen i Søndersø forinden aftenens nytårskur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Efter konkurs og betinget dom: Rådmand Søren Windell risikerer at blive smidt ud af bestyrelse

Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce