Annonce
Nyborg

Refsvindinge: Skål for et flot regnskab

Bryggerparret John og Ellen Rasmussen ved ølhanen. De har grund til at snuppe et ekstra glas oven på det flotte regnskab for Refsvindinge Bryggeri. Arkivfoto: Jens Wognsen.
Refsvindinge Bryggeri holder dampen flot oppe og lander et million-overskud.

Refsvindinge: Ind imellem siges det, at brusen er ved at gå af den danske ølrevolution.

Men det har de ikke opdaget på Refsvindinge Bryggeri, der netop har offentliggjort sit regnskab for 2018/2019.

Regnskabet viser et resultat på 1,1 millioner kroner før skat - en smule bedre end året før.

I det hele taget viser tallene, at den 134 år gamle virksomhed kører stabilt og uden de store udsving.

I regnskabet nøjedes ledelsen - det vil sige brygger og direktør John Rasmussen og hans hustru Ellen med at skrive: "Årets resultat er tilfredsstillende".

Men mon ikke der været anledning til en ekstra skål i Ale no 16 med de seks medarbejdere i anledning af det flotte regnskab.

Ikke mindst på baggrund af bryggeriets historie, hvor alt så meget sort ud, indtil John Rasmussen i overtog bryggeriet efter sin far og gik i gang med at udvikle nye øltyper. Især var Ale no 16 fra 1997 med til at sætte fut i både den spirende ølrevolution og ikke mindst i det hensygnende bryggeri ved landevejen mellem Nyborg og Ørbæk.

Refsvindinge Bryggeri brygger selv en del af sit sortiment, mens Vestfyens Bryggeri i Assens hjælper med nogle de af de mest populære øl. I Refsvindinge har bryggeriet ølsalg, der har åbent hver dag, og de senere år har man også haft succes med konceptet Beer, Bed and Breakfast - altså ølsmagning med overnatning i hytter bag bryggeriet, der ligger smukt på kanten af en bakke ned mod Ørbæk Å og området ved Lillemølle.

Annonce

Bryggeriet Refsvindinge aps

Bruttofortjeneste: 3,10 millioner kroner (3,11)

Resultat før skat: 1,17 millioner kroner (0,98)

Egenkapital: 4,14 millioner kroner (3,76)

Antal ansatte: 6 (5)

Tallene i parentes gælder regnskabet for 2017/18

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Liveblog: Så faldt dommen over Britta Nielsen - over seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce