Annonce
Erhverv

Sjov bestilling: Kærbygård skulle lave møbler til Tinka

Pia Kibæk, t.v., er den, der holder styr på, at hvert stykke træ bliver udnyttet bedst muligt. Jerk Lund er så en af de snedkere, der får hendes tanker gjort til virkelighed. Foto: Nils Svalebøg
Familien Kibæk fra Kærbygård har lavet mange forskellige møbler de seneste år, men en af de sjoveste opgaver har været opgaven med at lave møbler til årets udgave af TV 2's julekalender, Tinka og Kongespillet, der er optaget på Fyn.
Annonce

Fraugde Kærby: I de seneste fem år har Kærbygård og familien Kibæk fået mange sjove opgaver. De har blandt andet tidligere lavet døbefont og alterbord til Danmarks første flydende kirke. Og den største opgave hidtil var den nye scene til Odenses konference- og kulturcenter Odeon tilbage i 2017.

Men et af de sjoveste projekter indtil nu er fra i år og et projekt, som de fleste endnu ikke har fået at se helt foldet ud, fordi det er en del af TV 2's julekalender Tinka og Kongespillet, der ruller over skærmen i disse dage.

I årets julekalender har dem, der følger med, allerede set faren til en af hovedpersonerne samle en bænk. Den blev bygget på Kærbygård. Men det store projekt for faren i løbet af december bliver at lave en stol. Den stol kommer også fra Kærbygård og mere specifikt fra Henrik Kibæks hoved.

- Produktionsselskabet bag kalenderen kontaktede os og sagde, de ville have noget, som ikke var på markedet endnu, fordi det skulle være unikt. Jeg havde tilfældigvis i noget tid leget lidt med ideen til et nyt stoledesign i hovedet. Da de så ringede, fik jeg pludselig rigtigt travlt med at få den idé ned på papir og produceret, fortæller Henrik Kibæk.

Ude bagved er høreværn en god ide, for der rumsteres en del med de mange maskiner. Foto: Nils Svalebøg
Annonce

Stolen endnu ikke til salg

Men Henrik nåede det. Ideen blev til en stol, som seerne - hvis Henrik husker rigtigt - får at se helt færdig i 22. afsnit af julekalenderen. Hvis man selv vil eje stolen, som Tinka-skuespillerne arbejder med, kan man dog ikke regne med at finde den under årets juletræ.

- Stolen er ikke helt færdigudviklet, så den er ikke til salg endnu. Men vi er nok klar til at sætte den til salg i februar, vurderer Henrik Kibæk.

- Skuespilleren, der i julekalenderen spiller møbelsnedkeren (Martin Bo Lindsten, red.), var også forbi herude, så han kunne se, hvordan stolen bliver samlet, og hvordan vores snedkere holder på træet, så det kunne se ordentligt ud på tv. Derefter sendte vi bare forskellige dele af den ind, så det ser ud til, at han arbejder på den igennem december.

Med sit eget lille aftryk på årets julekalender, har det også betydet, at familien Kibæk følger lidt mere med i Tinkas juleeventyr, end de måske normalt ville.

- Vi kigger med. Vi ved jo ikke helt præcist, hvordan de bruger vores møbler, så det er da sjovt at kigge med og lige se, hvordan det bliver brugt, og hvad der sker, siger Henrik Kibæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce