Annonce
Erhverv

Sjællandske portører genoptager arbejdet

Efter flere dages arbejdsnedlæggelse har portører på fem sjællandske sygehuse genoptaget arbejdet.

Annonce

Patienter på fem sjællandske sygehuse kan igen se frem til normale tilstande. Portørerne på sygehusene i Nykøbing Falster, Næstved, Holbæk, Roskilde og Slagelse har mandag morgen besluttet at vende tilbage arbejdet, oplyser Region Sjælland.

Dermed retter portørerne ind efter Arbejdsretten i sidste uge pålagde portørerne en skærpet bod, hvis de ikke afbrød den overenskomststridige strejke.

Strejken, som brød ud tirsdag, er portørernes reaktion på, at der i de kommende år skal indføres erhvervsuddannede serviceassistenter på sygehusene i Region Sjælland i stedet for rengøringsassistenter og portører.

Dermed kan portørernes arbejdsopgaver i fremtiden også komme til at bestå af rengøring.

Ifølge Region Sjælland er der sat pilotprojekter i gang på Holbæk- og Nykøbing Falster-sygehuse. Arbejdsnedlæggelsen startede på sygehusene i Region Sjælland, men bredte sig siden som sympatistrejker til andre sygehuse i København og Aarhus.

Her valgte portørerne dog at genoptage arbejdet fredag.

Arbejdsnedlæggelsen fik Region Sjælland til at sætte et nødberedskab i værk på sygehusene, så kun de mest akutte patienter blev opereret.

Regionen har endnu ikke overblik over de samlede konsekvenser, men onsdag og torsdag måtte i alt 60 operationer aflyses.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce