Annonce
Fyn

Sjælemassage, E20, jernbane, klima og arbejdsløse: Se din borgmesters bud på fynske udfordringer

Investeringer i bedre infrastruktur er én af de store fællesfynske udfordringer, borgmestrene peger på. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Her er, hvad de otte borgmestre på Fyn ser som de største udfordringer på tværs af kommunerne:

Peter Rahbæk Juel (S), borgmester Odense

Peter Rahbæk Juel. Arkivfoto: Kim Rune

Coronakrisen har ført til mange flere arbejdsløse. Det er en stor udfordring for både den enkelte ledige og for samfundet. På Fyn har vi ét stort fælles arbejdsmarked, som ikke begrænses af kommunegrænserne, og derfor er ledigheden også et fællesfynsk anliggende. I Odense har vi allerede indsatser i gang for at få ledige tilbage i arbejde, men jeg vil drøfte med mine fynske borgmesterkolleger, hvordan vi i fællesskab kan gøre mere på området. Det er oplagt at få gang i de store anlægsprojekter på Fyn. Arbejdet med det tredje spor på E20 bør føres videre syd om Odense, og det bør gøres snart. På samme måde bør der blive sat hurtigere gang i at anlægge den nye jernbane på Vestfyn. Begge dele vil i høj grad gavne beskæftigelsen, og det skal vi som borgmestre bære med ind på Christiansborg.

Søren Steen Andersen (V), borgmester Assens

Søren Steen Andersen, borgmester Assens. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Vi skal have samfundet op at køre på fuld kraft sammen med et erhvervsliv, der igen vil ansætte folk. Og vi har et godt afsæt for at gøre noget på Fyn, fordi vi på en række områder er bedre til at samarbejde og have øje for det fælles bedste, end man er i mange andre egne af Danmark. Vi tror bare ikke helt på det selv endnu. Så den fynske selvbevidsthed skal der til stadighed arbejdes med. Vi skal udbygge vores positioner indenfor robotter, det maritime, turisme og arbejde for flere statslige investeringer i arbejdspladser. Motorvejen skal udvides ved Odense, der skal etableres en tredje Lillebæltsforbindelse, Storebæltstolden skal sættes ned, kortere sejltid til Taars osv. Og så skal der ydes “sjælemassage” i forhold til de vigtige aktører udi finansiering af boliger og erhverv i landdistrikterne, så hele Fyn kan få gode rammer for vækst.

Kasper Ejsing Olesen (S), borgmester Kerteminde

Kasper Ejsing Olesen (S), borgmester i Kerteminde Kommune. Arkivfoto: Michael Bager

Vi skal udvikle vores erhvervsliv og skabe nye arbejdspladser. Det er forudsætningen for fortsat vækst og udvikling på Fyn, og en opgave som vi kun kan lykkes med i fællesskab. Vi skal også fortsætte arbejdet med at skabe god infrastruktur, så Fyn bliver et attraktivt sted at bo og lave investeringer.

Morten Andersen (V), borgmester Nordfyn

Borgmester Morten Andersen. Arkivfoto: Nils Svalebøg.

En af de helt store fynske udfordringer bliver en offensiv arbejdsmarkedspolitik, hvor vi får vendt ledighedskurven og også får etableret flere arbejdspladser på Fyn via en række af de samarbejder, der allerede er kendetegnende for Fyn. De fynske kommuner har koordineret rigtig mange forhold under coronakrisen, hvilket har medvirket til, at de fynske kommuner har fremstået med en fælles fynsk holdning på en række opgaveområder.

Bo Hansen (S), borgmester Svendborg

Bo Hansen, borgmester Svendborg

Vi har et stærkt samarbejde kommunerne imellem på Fyn. Vi skal i fællesskab gerne tættere på realiseringen af det næste store infrastrukturprojekt. Blandt andet er en styrkelse af det fynske jernbanenet hårdt tiltrængt.

Kenneth Muhs (V), borgmester Nyborg

Kenneth Muhs, borgmester i Nyborg. Arkivfoto: Vibeke Volder

 Jeg glæder mig over vores stærke fynske samarbejde. Det gør, at vi står stærkere overfor Christiansborg og omverdenen, når vi skal fremme fynske dagsordner. Vi har en lang række fælles fynske udfordringer, som vi skal stå sammen om:

  • Ledighed efter coronavirus.
  • Erhvervslivets vilkår og muligheder. Vi er langt for så vidt angår fælles fynske indsatser i rammen af Erhvervshus Fyn. Robotter, det maritime, byggeriet. Vi skal fortsat sammen med virksomhederne skabe gode rammer for vækst og arbejdspladser.
  • Klimaindsatsen Fyn 2030
  • Flere unge i uddannelse.
  •  Det tredje motorvejsspor over Fyn
  • Storebæltstaksterne.

Hans Stavnsager (S), borgmester Faaborg-Midtyn

Hans Stavnsager (S), borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune Arkivfoto: Michael Bager

Vi har en stor fællesfynsk udfordring i at finde konkrete fynske initiativer, der kan gøre os klimaneutrale i 2030.

Johannes Lundsfryd (S), borgmester Middelfart

Johannes Lundsfryd, borgmester Middelfart. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Vi skal gentænke vores arbejde med turisme. Det er et stort erhverv for Fyn, så mange er afhængige af branchen. Fyn har imidlertid et kæmpe potentiale. Det skal vi forsøge at forløse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Ekspert: Der ruller hoveder i Barcelona

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Odense

Windell er bekymret for corona-krisen forud for budgetforhandlinger: - Vi skal ikke give en masse løfter

Annonce