Annonce
Alarm 112 Assens

Sjældne papegøjer stjålet fra fuglezoo: - Jeg kommer til at aflive nogle af dem, der er tilbage

Hans Åge Hjeresen har mistet seks papegøjer natten til tirsdag. Arkivfoto: Jens Wognsen
Hans Åge Hjeresen, direktør i Danmarks Fugle Zoo, har haft indbrud.
Annonce

Nårup: - Bliver du tilbudt en papegøje til halv pris, så sig nej.

Sådan lyder opfordringen fra Svend Åge Hjeresen, direktør i Danmarks Fugle Zoo, som ligger i Nårup.

Natten mellem mandag og tirsdag blev seks papegøjer stjålet fra deres bure i fuglezoo'en, og det er ikke første gang, det er sket.

Denne gang er der tale om fem rødhalede jaco'er og en enkelt dobbelt gulhovedet amazone. Det er fugle, som er sjældne i naturen og har en værdi af 7000-9000 kroner stykket, fortæller direktøren.

De tilbageværende fugle er meget påvirkede af posturet under indbruddet. Det er ekstremt stressende for fuglene at blive vækket midt om natten, siger Svend Åge Hjeresen.

- De hænger med næbbet i trådnettet og basker med vinger og fødder. Det er tosset at se på. Jeg kommer til at aflive nogle af dem, der er tilbage, lyder det fra Svend Åge Hjeresen.

Annonce

Har tyvene på film

Det var fire yngre mænd, der omkring midnat brød ind i Danmarks Fuglezoo ved at trække en skraldespand hen og hoppe over gitterporten, hvorefter de kunne snige sig ind i fuglehjemmet, fortæller direktøren.


De hænger med næbbet i trådnettet og basker med vinger og fødder. Det er tosset at se på. Jeg kommer til at aflive nogle af dem, der er tilbage.

Svend Åge Hjeresen, direktør i Danmarks Fugle Zoo


De fire gerningsmænd, som bar hættetrøjer og ansigtsmasker, har smadret tre udendørs kameraer, men de har overset dem, der er sat op indenfor.

Derfor er Hans Åge Hjeresen i besiddelse af optagelser af indbruddet, som bliver overdraget til politiet.

- Men først og fremmest vil vi gerne have stoppet salget af stjålne fugle. Hvis vi nu alle kunne stå sammen og ikke lige gå ud og sige ja tak til sådan nogle fugle til halv pris, opfordrer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Odense

Ekspert i islamisk jura og imamer: - Magten ligger ikke hos de islamiske autoriteter og de religiøse råd

Annonce