Annonce
Sydfyn

Sjælden mulighed: Ejendomsmægler har sat 17 nye byggegrunde til salg på Thurø

Søren Holst står på byggegrund nummer 11. Bag ham ses havet mellem Thurø og Langeland. Foto: Rasmus Henriksen
Fra en stor landejendom på Thurø er der blevet udstykket 17 nye byggegrunde. Det har skabt massiv interesse for grundene, der ligger et stenkast fra havet ved Svendborg Sund og Thurøbund.

Thurø: Mobilen bimler og bamler, og den ene mail efter den anden popper ind i indbakken hos Søren Holst fra Realmæglerne.

Hans store popularitet for tiden skyldes, at han onsdag før påske satte 17 nye byggegrunde til salg på Thurø nær Gambøt Lystbådehavn.

- Jeg kan ikke huske, hvornår der har været solgt grunde på Thurø i det antal. Jeg tror, vi skal tyve år tilbage. En stor del af dem får udsigt ned til vandet. Hvad enten det er til Svendborg Sund eller Thurøbund, siger han.

De nye byggegrunde er blevet udstykket fra en stor grund, hvor der har været dyrket landbrug i generationer, forklarer Søren Holst.

- Ejendommen solgte jeg til Claus Larsen for to et halvt år siden. Han vil stadig drive landbrug på dele af jorden. Men da andre dele af jorden er placeret i en byzone, har det været muligt gennem den lokale landinspektør, at få udstykket jorden til byggegrunde, fortæller ejendomsmægleren.

Annonce
Langs Gambøtvej er 13 grunde til salg af de i alt 17. På enkelte af dem er der gamle bygninger, som skal rives ned. Foto: PR. Grafik: Rasmus Henriksen

Massiv interesse

Skærtorsdag blev der sat to store skilte op ud for de nye grunde, der er placeret på henholdsvis Gambøtvej og Søndervej. Mens skiltene blev sat i jorden, gik mere end 25 nysgerrige rundt på de nye byggegrunde.

Selvom Søren Holst godt vidste, at det var et stykke attraktivt jord, han havde mellem hænderne, er interessen alligevel kommet bag på ham.

- Vi er overrasket over, at interessen har været så stor. Men det er nok fordi, der er mangel på velbelligende grunde på Thurø og generelt i Svendborg, siger ejendomsmægleren.

Grundene langs Gambøtvej har alle havudsigt, hvis bygningerne ikke skygger for hinanden. Og hvis grundende på Søndervej bygger en førstesal på, har de også havudsigt, pointerer Søren Holst.

- Hvis de gerne vil have os med ud og kigge, finder vi ud af det. Men der er et skilt, og alle er velkommen til at komme og kigge og gå en tur i området, lyder det fra ejendomsmægleren.

Ind til videre er interessen kommet fra private, der vil bygge deres nye drømmehus.

Priserne på grundende ligger fra 550.000 til 1.395.000. Dertil kommer tilslutningsafgifter, der koster mellem 80 og 100 tusind.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce