Annonce
Nordfyn

Sjælden butiksåbning i lille landsby: Annebeth udlever drømmen

Annebeth Larsen udlever drømmen i Den Skæve Butik i Gamby Stationsby. Hun er nu som 54-årig sprunget ud som selvstændig på fuld tid. Foto: Emil Hermann.

Annebeth Larsen har åbnet Den Skæve Butik i Gamby Stationsby. Hun sælger blandt andet brugskunst, som hun selv har fremstillet.

Annonce

Gamby Station: At kalde en butiksåbning i Gamby Stationsby for en sensation er måske en overdrivelse, men en stor overraskelse er det i hvert fald.

Den lille landsby tæt ved Hårslev har nemlig fået en ny butik for første gang i meget lang tid. Bag butiksåbningen står Annebeth Larsen, der i omkring 30 år har boet i Gamby Stationsby med sin mand Ole.

I november åbnede hun Den Skæve Butik, som er navnet på den nye forretning.

- Jeg sælger ikke hash, selvom nogen måske tror det, når de ser, hvad butikker hedder, siger hun og griner højt.

- Jeg sælger unik brugskunst, som du ikke kan finde andre steder. For eksempel har min mand, der er uddannet svejser, hjulpet mig med at lave en fod og flere hylder til et stort drivtømmer. Jeg køber også brugte ting på loppemarkeder og istandsætter dem selv bagefter, fortæller 54-årige Annebeth Larsen.

- Mange kunder har sagt til mig, at det er modigt at åbne en butik i Gamby Station, og ja, det er også rigtigt, men jeg har haft fint at se til indtil videre.

Annebeth Larsen, ejer af Den Skæve Butik i Gamby Station.
Annebeth Larsen har tidligere arbejdet i køkkenet på Bogense Sygehus, som lukkede i 2002. Nu er køkkengryderne skiftet ud med alverdens brugskunst, trækunst og gavekurve i egen butik. Foto: Emil Hermann.
Annonce

Garage-ombygning

Den Skæve Butik har adresse på Frigårdsvej 1, hvor Ole og Annebeth Larsen også bor privat. Deres tidligere store garage er nu blevet omdannet til en særdeles flot butik, og Annebeth Larsen er da også glad for sin nye arbejdsplads.

- Min mand og jeg har brugt mange af vores sparepenge på at få lavet om og købe varer hjem til butikken. Mange kunder har sagt til mig, at det er modigt at åbne en butik i Gamby Stationsby, og ja, det er også rigtigt, men jeg har haft fint at se til indtil videre. Og mit indtryk er, at folk gerne vil køre rundt til forskellige butikker, hvis de får en god oplevelse og en god service. Jeg vil, hver gang butikken har åben, bestræbe mig på at servere frisk kaffe og hjemmelavet kage eller småkager til mine kunder, fortæller Annebeth Larsen.

- I omkring 30 år har jeg arbejdet i køkkener som ernæringsassistent. Blandt andet på Bogense Sygehus fra 1992 til lukningen i 2002 og senest på Sygehus Lillebælt i Middelfart. Men det har altid været min store drøm at blive selvstændig på fuld tid og få min egen butik, og da jeg samtidig lige har fået en ny hofte og tidligere er blevet opereret for en diskusprolaps, så vurderede min mand og jeg, at det var det rigtige tidspunkt at gøre det på, inden jeg bliver alt for gammel.

Du kan næsten ikke undgå at se butikken, når du kører gennem Gamby Stationsby. Annebeth Larsen sætter et stort flag ud ved postkassen på Frigårdsvej 1, hver gang hun har åben. Foto: Emil Hermann.
Annonce

Ingen husleje

Butikken har åben fra klokken 15 til 18 (tirsdag til fredag) og fra klokken 10 til 15 (lørdag og søndag). Mandag holder Annebeth Larsen lukket.

- Min mand er også selvstændig, så hvis jeg får lidt tid til overs, kan jeg hjælpe ham med nogle opgaver - og omvendt. Hvis det viser sig, at det går helt galt med mit projekt, skal vi ikke gå fra hus og hjem. Det er kun en opsparing, der ryger. Jeg er dog optimistisk, for jeg har ingen husleje, så jeg skal ikke sælge ret meget, før det løber rundt for os, siger hun.

Udover brugskunst sælges blandt andet også L' Artisan - håndlavet belgisk chokolade fra Søndersø, Øl fra Refsvindinge med Gamby-mærkat på, gavekurve, sammenplantninger og trækunst i alle mulige størrelser og former. Der kan betales med mobilepay og kontanter - dankort modtages ikke.

Her ses det drivtømmer, som Annebeth Larsen og hendes mand selv har lavet om til brugskunst. Foto: Emil Hermann.
Annebeth Larsen har fået en særdeles flot butik. En tidligere garage er blevet ombygget. Foto: Emil Hermann.
Øl fra Refsvindinge med Gamby-mærkat på. 40 kroner stykket. Foto: Emil Hermann.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Lokal kok blev stukket til døde: Kæresten til den dræbtes søster anholdt

Nordfyn For abonnenter

Per giver kommunen skylden for sit mistede ben: - Der er ikke noget, der hedder menneskeværdigt i det her

Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Fyn For abonnenter

Se listen over bøder for overtrædelse af forsamlingsforbud: 69 bøder uddelt af politiet på Fyn

Annonce