Annonce
Rejser

Sissel-Jo Gazans guide til Berlin

Annonce

Guidebøger er heldigvis ikke ens. Nogle har brug for den lille rappe, der kan opbevares i en inderlomme, andre vil have én, der giver masser af baggrundsinformation i leksikal form, og så er der den mere personlige.

Sissel-Jo Gazans "Vi elsker stadig Berlin" er i sidste kategori og med en vægt på trekvart kilo ikke én, man tager med rundt i byen, men for enhver Berlin-rejsende er den tæt på et must. Ikke blot er den spækket med tip til steder at besøge, den giver også en større forståelse for livet i Berlin og berlinerne. Og så er den flot illustreret og underholdende skrevet, hvilket ikke bør overraske, når man tænker på, at Gazan har skrevet flere romaner med international succes.

Et eksempel på stilen, så man ved, hvad man kan forvente:

"Og nu, vi taler om bar. Nu er tiden kommet til, at du tager en blyant frem og tager meget nøjagtige noter, for nu kommer århundredets cocktailbar-Geheimtip. Baren hedder Buch & Breck, og du ville aldrig have fundet den uden mig. Jeg fandt den nærmest ikke selv.

Buch & Breck er blevet kåret som Berlins cooleste bar og verdens nummer 16 mest coole bar af akademiet "The World's 50 Best Bar", og jeg må lægge mig fladt ned: Den er virkelig cool, ikke mindst fordi jeg elsker hemmeligheder og idéen om hemmelige indgange a la Narnia igennem klædeskabet, og Buck & Breck er virkelig hemmelig.

Here goes forhistorien: I årevis gik jeg forbi et mærkeligt udseende butiksvindue på Brunnenstrasse 177 ..."

Her følger så historien om, hvordan Sissel-Jo Gazan ved en blanding af held og kølighed fik adgang til det forjættede land. Nu er adressen afsløret, og så er det op til den enkelte læser at finde ud af, om man også kan få foden indenfor. Dog ikke, hvis man køber bogen, for hun afslører, hvordan hun kom ind.

Den aktuelle Berlin-guide er en opdatering af "Vi elsker Berlin", som udkom i 2015 på forlaget Lindhardt & Ringhof. Nyt er blandt andet, at Sissel-Jo Gazans ældste datter, Lola på 17 år, bidrager med sine yndlingssteder og tips til yngre læsere.

Sissel-Jo Gazan: Vi elsker stadig Berlin, Politikens Forlag, 416 sider, 250 kroner (vejledende udsalgspris). /thor

Annonce
Annonce
Nordfyn

Ny vandboring er fuldstændig ren

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Løbsarrangør forsøgte at tiltvinge sig adgang til godsejers skov: De vil tjene penge på at løbe i min natur

OB

Ryan ser frem til "Judas"-råb i Lyngby

CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce