Annonce
Odense

Sisse og Peter afløste Simone og Steffen

Stævnespeaker og TV2 Fyn-studievært Sandie Hansen Jensen interviewer Peter Glans, dette års bedste over 10 kilometer. Foto: Helge Rasmussen

Steffen Massaro har vundet Eventyrløbets 10 kilometerløb fem gange. I går var Peter Glans lidt bedre. Hos kvinderne kom en hæl i vejen for endnu en Simone Glad-triumf. Så kom Sisse Bogetoft til tops.

Anden gang blev lykkens gang for Peter Glans, og Sisse Bogetofts vej til tops blev noget nemmere via et afbud.

Således kom der to nye vindere på Eventyrløbets 10 kilometerdistance, kvindernes noget sikrere tidsmæssigt end mændenes.

Godt et minut var Peter Glans i mål før den femdobbelte vinder Steffen Massaro.

- Jeg følte mig godt tilpas halvvejs og løb stærkt op ad en bakke. Så var det bare alene i mål, sagde Glans i mål og efter en anerkendende hånd fra konkurrent Massaro.

Det er stadig 1500 meter på bane, den trimmede vinder fra Odense Atletik satser på og træner efter sammen med de andre syv-otte eliteløbere i klubben. Et Eventyrløb er sjovt at vinde, men ikke det vigtigste i verden.

Annonce

Eventyrløbets vindere10 kilometer, mænd: Peter Glans, 32.07 minutter

10 kilometer, kvinder: Sisse Bogetoft, 39.04 minutter

5 kilometer, mænd: Andreas Lommer, 14.51 minutter

5 kilometer, kvinder: Simone Glad, 16.58 minutter

Børneløb, to kilometer, drenge: Magnus Klose, 6.20 minutter

Børneløb, to kilometer, piger: Søs Winther, 7.46 minutter

Kilde: Ultimate Sport Service

Hælskade hos Glad

Sådan ser Simone Glad også på det. Planen var at løbe såvel 5 som 10 kilometer, som hun næsten plejer, men en hælskade kom i vejen.

- Jeg har haft skaden siden 1. februar, hvor jeg kom hjem fra et højdetræningsophold i Sydafrika. En blokade har hjulpet, men ikke nok til at jeg kan løbe som sidste år.

Sisse Bogetoft troede ude på ruten længe, at hun lå nummer to, uvidende som hun var om Simone Glads afbud.

- Men så begyndte folk at råbe til mig, at jeg lå nummer et, fortalte Multiatleten-løberen, der ikke er i klub, træner på vej og gennem fire år har løbet både halv- og helmaraton. Uden at forklejne hendes triumf, så var sejren nok gået til Simone Glad, hvis hun var stillet op. Glads vindertid sidste år var over 3 minutter hurtigere end Sisse Bogetofts sluttid i går.

Sejr fejres med oprydning

Simone Glads 12. eventyrsejr kom så på fem kilometer med Sara Schou Kristensen 21 sekunder efter.

- Jeg kommer igen, løbet er blevet en tradition, lovede den mangedobbelte vinder, der er flyttet til Købehavn og arbejder for Marathon Sport. Derfor får hun travlt de næste dage op til søndagens Copenhagen Marathon.

Hos herrerne var Andreas Lommer med for ottende gang og løb forrest 200 meter efter start. Han så sig da tilbage og lyttede efter forfølgernes fodskifte, men de nåede ham aldrig.

- Jeg skal rydde op sammen med andre i klubben klokken 17, var hans svar på, hvordan sejren skulle fejres.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce