Annonce
Sydfyn

Sir Cliff på Valdemars Slot: Cliff Richard kan bane vej for flere internationale topnavne

Sir Cliff Richard spiller fem koncerter i Europa i år - heraf én på Valdemars Slot lørdag aften.
Når Cliff Richard giver koncert på Valdemars Slot lørdag aften, kan det åbne en dør for koncerter med flere internationale artister i slotshaven på Tåsinge.

Tåsinge: Når verdensstjernen Cliff Richard lørdag aften går på scenen på Valdemars Slot, kan han bane vejen for flere internationale topnavne i den idylliske slotshave.

Det vurderer Michael Juul Møller, der er direktør i koncertbureauet Live Culture, som står bag koncerten med den levende engelske musiklegende. Direktøren fortæller, at Valdemars Slot efter otte-ni år som koncertsted har udviklet sig til en attraktiv scene, og at lørdagens koncert kan give den et nyt skub i den rigtige retning.

Det skyldes, at folk taler sammen på kryds og tværs i musikbranchen, og at idylliske scener med en særlig sjæl er i høj kurs.

Annonce

61 år på toppen

78-årige Sir Cliff Richard alias Harry Roger Webb giver i år fem koncerter i Europa på turnéen Diamond Nights - heraf to i Danmark: På Gram Slot i Sønderjylland den 21. juni og på Valdemars Slot på Tåsinge den 22. juni.

Cliff Richard fejrede sidste år sit 60 års jubilæum i musikbranchen med en turné, der blandt andet bragte ham til København, Aarhus og Odense. Efter koncerten i Odense skrev avisens musikanmelder Simon Staun blandt andet: ”Man bruger ofte klicheen om at komme ud over scenekanten. Hvis Cliff kommer længere ud, ender han med at sidde på nogens skød.”

Anbefaling fra Dylan

- Nogle af de store koncerter, vi har lavet i Den Fynske Landsby, har blandt andet været bundet op på, at en international artist har stået på scenen, og at hans folk har snakket sammen med andre internationale artisters folk. De har så kontaktet os, fordi de godt kunne tænke sig at give koncert i de samme omgivelser, forklarer Michael Juul Møller.

Han fortæller, at en koncert med den tidligere Led Zeppelin-forsanger Robert Plant i Den Fynske Landsby var en direkte udløber af en koncert med Bob Dylan samme sted, hvor Dylan anbefalede scenen til Plant. Michael Juul Møller forudser, at noget lignende kan ske efter koncerten med Cliff Richard.

- Vi kan mærke, at Valdemars Slot er blevet attraktiv. Det er et hyggeligt sted, som der bliver talt om i branchen og de steder, hvor vi køber artister. Valdemars Slot er et venue, som man gerne vil ned at spille på, og det gælder ikke kun de større danske navne, men også nogle internationale navne, som vi er i dialog med, fortæller bureaudirektøren.

Olsen uden Noller

Koncerten med Cliff Richard er en af kun fem i Europa i år. Direktøren venter, at der kommer omkring 4000 tilskuere i slotshaven på Tåsinge, og han understreger, at det er tilladt at medbringe en stol.

Slotshaven åbnes allerede klokken 17, og klokken 20 varmer Jørgen Olsen op til aftenens hovednavn.

Brødrene Olsen skulle have stået for opvarmningen, men Jørgen Olsen kommer alene, efter at hans bror, Niels ”Noller” Olsen, er blevet ramt af en hjerneblødning.

Valdemars Slot åbner allerede scenen fredag aften, hvor TV2 og Tina Dickow giver dobbeltkoncert. Det øjeblikkelige billetsalg tyder på et besøgstal til fredagens koncert på godt 3000.

Valdemars Slot holder koncerter i slotshaven både fredag og lørdag i denne uge: Fredag med TV2 (billedet) og Tina Dickow, og lørdag med Cliff Richard.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce