Annonce
Nyborg

Simone er bidt af boksning

Simone Mørch tager sig et velfortjent hvil, mens 36-årige René Luxhøj Hansen ser på. Foto: Kasper Riggelsen
29-årige Simone Mørch blev en del af "Fighterne", et særlig boksehold for handicappede, fordi hun ønskede at tabe sig. Men hun fik hurtigt smag for den hårdtslående sport. Allerhelst ville hun slå en drømmeseng op i træningslokalet. Hvis hun altså fik lov.

Bemærk: Følgende artikel bygger på interviews foretaget i august. Et par uger senere afgik Simone Mørch på tragisk vis ved døden i en alder af blot 29 år. Fyens Stiftstidende har været i kontakt med hendes nærmeste familie, der har udtrykt ønske om, at artiklen bliver bragt i sin oprindelige form. Det ønske har avisen valgt at efterkomme.

Nyborg: Hun smiler over hele femøren, som hun står der i døråbningen med sine nyindkøbte boksehandsker og en lyserød drikkedunk med plads til lidt over to liter.

Der er stadig cirka 15 minutter til, at gongongen lyder for "Fighterne" - et særligt boksehold for personer med fysiske og psykiske handicaps, der træner hver mandag i Kampsportens Hus.

Men 29-årige Simone Mørch kan næsten ikke vente. Sådan har hun det hver gang, hun tager turen fra hjemmet i Gudme til træningslokalet i Nyborg for at mødes med de 13 andre deltagere og fire instruktører på holdet.

- Mange ser måske mandagen som en rigtig øv-dag, hvor de skal på arbejde igen. Jeg tænker altid: Yes, det er mandag, så skal jeg til boksning. Det er simpelt hen det bedste, jeg ved. Uanset hvilket humør jeg er i, kommer jeg altid glad hjem igen. Også selv om det har været en rigtig lortedag, hvor man intet overskud har og bare har lyst til at ligge i sengen. Lige så snart, træningen går i gang, glemmer man alt det, man var ked af, fortæller hun.

Annonce
Så går det løs igen. For Simone Mørch er boksetræningen en god måde at komme af med agressioner på. Bagefter er hun træt, men glad og tilfreds. Foto: Kasper Riggelsen

Parat til hvad som helst

Da Simone Mørch begyndte på sin første bokselektion tilbage i foråret 2019, havde hun et klart mål om at tabe sig.

- Mine store "kasser" har plaget mig, lige siden jeg var 14 år. Det har altid været dem, der kommer med mig i stedet for omvendt. På et tidspunkt vejede jeg 116 kilo og døjede med smerter i både lænden, i skulderen og i nakken. Jeg var allerede begyndt at gå lange ture, men tænkte, at det måske kunne hjælpe lidt, hvis jeg også startede til boksning. Normalt er træning ellers ikke mig. Det lyder alt for meget som noget, man skal. Men jeg var træt af de kilo, jeg manglede at smide og var parat til næsten hvad som helst. Så det var ikke meningen, at jeg skulle kunne lide at bokse, men sådan endte det, fortæller hun efter dagens træning, der blandt andet har budt på masser af sparring med små pauser undervejs.

I dag vejer Simone Mørch 84 kilo, men vil gerne tabe sig yderligere 16 kilo. Derfor er hun begyndt at selvtræne ved siden af det ugentlige møde med de andre "fightere".

- Jeg ville gerne træne endnu mere. Hvis det stod til mig, købte jeg en drømmeseng og slog den op i træningslokalet. Så glad er jeg blevet for det. Ellers havde jeg heller ikke købt handsker, drikkedunk og træningstaske for mine egne penge. Jeg tror, jeg vil fortsætte med at bokse til den dag, jeg ikke er her mere, bemærker hun.

Og smiler over hele femøren.

Den velvoksne drikkedunk har hun selv investeret i sammen med boksehandskerne og en taske. Foto: Kasper Riggelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce