Annonce
Fodbold

Simon Stasiak tager over

Simon Stasiak overtager cheftrænerposten i Marienlyst de sidste fire kampe i efteråret. Foto: Morten Rode.
Marienlyst har fundet trænerløsning i de næste fire kampe.

FODBOLD: Simon Stasiak overtager ledelsen af Marienlysts Danmarksseriehold i de sidste fire kampe i efteråret. Samarbejdet med træner Kim Jørgensen blev for nylig en kende overraskende afbrudt.

Simon Stasiak har tidligere trænet Næsbys divisionshold og fynsseriehold. Samtidig har Simon Stasiak masser erfaring som spiller på 1. og 2. divisionsniveau og han har DBU´s T - Licens.

Boldklubben Marienlyst meddeler på facebook-siden:

Det har været vigtigt for os, at det er en af klubbens egne folk som overtager holdet i en lidt turbulent tid - som kender omgivelserne og spillerne. Så skiftet har kunnet være så gnidningsfrit som muligt.

Det er Simon Stasiaks far Rene Stasiak, der er sportschef i klubben.

Til at hjælpe Simon Stasiak er Rasmus Andersen og Søren Rasmussen indtrådt i teamet omkring førsteholdet.

Simon Stasiak siger om sit nye job :

- Jeg har valgt at sige ja til at hjælpe klubben i en svær situation den næste lille måned, da der var brug for det. Jeg har masser af trænererfaring fra mange forskellige niveauer og jeg er sikker på, at vi de kommende uger får skabt det, der skal til, så vi kan komme tilbage på pointtavlen. Jeg har indgået i trænerteams med dygtige folk som Henrik Lehm og Jens Letort, så jeg glæder mig til at bruge nogle af de ting, som jeg har taget med mig på min vej.

Simon Stasiak og Søren Rasmussen havde første træning med holdet tirsdag og kigger frem til den svære kamp lørdag ude mod SfB/Oure på lørdag på Høje Bøge Stadion i Svendborg

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce