x
Annonce
Sport

Simon Makienok åbner målkonto og sikrer Dresden-sejr

Peter Cziborra/Reuters
I sin blot anden kamp for Dynamo Dresden blev Simon Makienok matchvinder med sin scoring til 2-1.

Simon Makienok blev den helt store helt for sin nye fodboldklub, Dynamo Dresden, fredag aften.

Annonce

Her sikrede den danske angriber sin arbejdsgiver tre point, da han med sit første mål for klubben scorede til det, der skulle vise sig at blive slutresultatet, 2-1, mod Regensburg i næstbedste tyske række.

Målet faldt i danskerens blot anden kamp for Dynamo Dresden efter sit skifte fra hollandske Utrecht i slutningen af januar.

Makienok slog til med cirka et kvarter tilbage af kampen, da han var først på en returbold i feltet, der sikkert blev banket i kassen.

Dermed fik danskeren rettet op på sin ærgerlige debut for klubben i starten af februar, hvor han fik rødt kort efter få minutter på banen.

Makienok har optrådt for klubber som HB Køge, Brøndby og Palermo, som lejede ham ud til Charlton og Preston.

I 2017 skiftede han til hollandske FC Utrecht, men opholdet blev præget af skader.

I januar indgik han en aftale for resten af sæsonen med Dynamo Dresden, efter at han i 2019 gjorde comeback på fodboldbanen efter et langt skadesforløb.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Ikke alle skoler og daginstitutioner åbner efter påske

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce