Annonce
Sport

Simon Kjærs lyndebut giver ro i sindet hos Åge Hareide

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Åge Hareide frygtede, at Simon Kjær før skiftet til AC Milan kunne ende med et forår næsten uden spilletid.

Fodboldlandstræner Åge Hareide kan ånde lettet op over, at landsholdsanfører Simon Kjær atter ser ud til at kunne få regelmæssig spilletid med udlejningen til AC Milan.

Allerede i onsdags - to dage efter skiftet til storklubben - fik han debut i pokalkampen mod Spal, efter at han ikke havde spillet en fodboldkamp siden 26. november, hvor han var i aktion for Atalanta i Champions League.

Opholdet i Bergamo-klubben udløste ikke den forventede spilletid. Derfor kaldte Sevilla ham tilbage fra lejemålet for straks at sende ham videre til AC Milan.

- Jeg var bange for, at han kunne blive siddende ude og ikke kunne spille kampe, og det ville være en hård situation for en landsholdskaptajn før EM, så jeg er meget glad for, at Milan ville have ham.

- Jeg er også meget glad for, at han allerede kom ind og spillede mod Spal og fik 82 minutter, hvor han så okay ud og lignede sig selv.

- Det var spændende at se, hvor han stod, for der kan ske ting, når man ikke har spillet i et stykke tid. Man har brug for regelmæssig kamptræning for at kunne beholde rytmen i sit spil, siger Åge Hareide.

I sine samtaler med Kjær har Hareide også mærket, at forsvarsspilleren har været lidt bekymret over pludselig at være langt fra holdet i Atalanta.

- Vi taler ofte sammen, og det er da klart, at det har været bekymrende for både mig og ham, at han ikke har spillet så meget. Men nu er han skiftet, så jeg håber, at der ikke er grund til at bekymre sig længere.

- Det er flot, at han er kommet til AC Milan, men jeg er allermest glad for, at han kommer til at spille noget mere nu, for det var ikke sikkert, at han havde gjort det for Atalanta, siger Åge Hareide.

I første omgang skal Simon Kjær forsøge at gøre sig fortjent til, at hans halvårige lejeophold bliver byttet ud med et permanent skifte til Milano-klubben, der syv gange har vundet Europas fremmeste klubturnering.

Set fra landstrænerens synspunkt er det også givtigt for Kjær, at han igen kommer til at spille i en klub, der er under massiv bevågenhed.

- Det er kun godt, at han er kommet til en ikonisk klub, hvor der er pres på fra omgivelserne. Det kan han lære af, men han kan også håndtere det. Det vigtigste for ham er at komme til at spille noget mere, siger nordmanden.

Simon Kjær kan få sin anden kamp for AC Milan, når klubben søndag møder Jens Stryger Larsens Udinese i Serie A.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Brandvæsenet måtte rykke ud: Brand i lade

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce