Annonce
Sport

Simon Kjær: Tryghed giver Dolberg succes på landsholdet

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Trygge omgivelser kan være med til at forløse Kasper Dolbergs uomtvistelige talent, siger Simon Kjær.

Tryghed er en vigtig ingrediens, hvis det danske fodboldlandshold også i fremtiden skal vinde kampe på mål af angriberen Kasper Dolberg.

Det siger landsholdets anfører, Simon Kjær, efter at 22-årige Dolberg med to mål og en assist førte an i den danske offensiv i tirsdagens sejr på 4-0 over Luxembourg.

- Det handler stille og roligt om, at Dolberg skal være i trygge omgivelser, for der tror jeg, at han har det bedst. Det er han her på landsholdet, og vi er der alle sammen for at hjælpe ham, når han spiller.

- Det er også den indstilling, der er til ham i Nice, tror jeg. Jeg håber, at han kommer til at spille mere og mere dernede, så vi og de kan nyde godt af ham, siger Simon Kjær.

Ved sit første mål i tirsdagens sejr viste Dolberg, at han er en forrygende afslutter, mens han ved sit andet mål viste angriberinstinktet ved at dukke op fri foran mål. Han er nu noteret for fem mål på landsholdet.

Ifølge Simon Kjær har Kasper Dolberg kvaliteterne til at få en stor angriberkarriere.

- Der er ingen på holdet, der er i tvivl om, hvilke kvaliteter Dolberg har. Han har i princippet hele pakken som angriber. Han er fysisk stærk, han kan gå dybt, han kan gå ned og holde fat i kuglen, og han er en fantastisk afslutter.

- Han var skarp mod Luxembourg, og hvis en angriber laver mål, så kan vi ikke kræve mere af ham, siger anføreren.

Da Danmark i lørdags vandt 1-0 over Schweiz var den mere fysisk stærke Andreas Cornelius foretrukket i front. Åge Hareides valg af angriber stiller også krav til de andre landsholdsspillere, som skal iscenesætte angriberne bedst muligt.

- Dolberg og Cornelius er to vidt forskellige typer. De har hver deres styrker, så alt efter spillestil i kampene, så skal man spille med den angriber, som vi får størst fordel af, siger Simon Kjær.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce