Annonce
Sport

Simon Kjær får lyndebut i AC Milans pokalsejr

Miguel Medina/Ritzau Scanpix
Simon Kjær fik 82 minutter på banen, da AC Milan vandt 3-0 over Spal i Coppa Italia.

Den danske landsholdsanfører Simon Kjær skulle ikke vente længe på at få sin AC Milan-debut.

Allerede to dage efter mandagens skifte til den traditionsrige italienske klub startede Kjær inde i det centrale forsvar, da AC Milan vandt 3-0 over Spal i den italienske pokalturnering.

Danskeren nåede dog ikke at spille kampen til ende. Da sejren var sikret, blev han skiftet ud, og han måtte se de sidste otte minutter plus tillægstid fra bænken.

Her kunne han sidde nær Zlatan Ibrahimovic, der i lighed med flere andre AC Milan-profiler blev sparet i opgøret.

Det var første gang siden en Champions League-kamp 26. november, at Simon Kjær spillede en fodboldkamp.

Ved den lejlighed optrådte han i Atalanta-trikoten, men Kjær nåede aldrig at blive en succes hos AC Milans ligakonkurrent.

Derfor blev udlejede Kjær formelt kaldt tilbage til Sevilla, som straks udlejede ham til AC Milan i stedet. Her skal han spille sæsonen ud.

Krzysztof Piatek, Samu Castillejo og Theo Hernández scorede målene i pokalsejren.

Med sejren skal AC Milan møde Torino i næste kvartfinalen af Coppa Italia.

Senere onsdag aften spillede også Juventus sig videre i turneringen i sikker stil.

De italienske fodboldmestre bankede Udinese med 4-0 på hjemmebane. Efter 4-0-målet blev Jens Stryger Larsen skiftet ind for gæsterne, og han var med til at standse blødningen i kampens sidste halve time.

I kvartfinalen skal Juventus enten møde Parma eller AS Roma.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Fodbold

Emil Lyng til Middelfart

Annonce