Annonce
Sport

Simon Hald har kæmpe respekt for norsk stjernespiller: - Vi skal gå hårdt til ham

Simon Hald kender Sander Sagosen og har fysikken til at stoppe sin tidligere holdkammerat. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

- Sander Sagosen er en komplet håndboldspiller, men man kan gøre ham sur ved at angribe ham fysisk, siger hans tidligere holdkammerat fra Aalborg.

Herning: - Sander Sagosen er en komplet håndboldspiller. Han har ingen deciderede svagheder, men hvis man går hårdt til ham, bliver han sur, og det er på den måde, vi skal stoppe ham.

Det siger Simon Hald, tidligere holdkammerat med Sander Sagosen i Aalborg håndbold.

- Sander Sagosen er en af verdens bedste håndboldspillere. Han er blevet valgt til verdens bedste af mediet Planet Handball, og han er utrolig stærk mand mod mand. Man skal bruge halvanden mand på at stoppe ham, så det er vigtigt, at vi har opbakningen klar, siger Simon Hald.

- Han er god til at tage styringen, og han er god til at slippe fri. Han var en fantastisk spiller for os i Aalborg, og han er blevet endnu bedre, efter at han er kommet til Paris St. Germain. Han har fået mere rutine i Paris, og han bliver bedre og bedre.

- Vi fik lov at beholde ham en ekstra sæson, inden han tog til Paris, og her blev vi dansk mester, ikke mindst på grund af ham.

- Uden for banen er han en fin fyr. Han deltog også i det sociale liv i Aalborg, og der er masser af fest og farver i ham. Jeg glæder mig til at hilse på ham igen, siger Simon Hald.

Mads Mensah oplevede også et dansk mesterskab i Aalborg, men han nåede ikke at blive holdkammerat med Sander Sagosen.

- Nej, jeg var i Aalborg, før han kom, og jeg har aldrig spillet sammen med ham, men jeg har spillet mod ham i landskampe, og for mig er han blandt de 10 bedste spillere i verden. Hans største styrke er, at han er meget fintestærk, og så er han hurtig på fødderne, påpeger Mads Mensah.

Danmark får ikke Henrik Toft Hansen, der er klubkammerat med Sander Sagosen i Paris St. Germain, med mod Norge.

- Henrik Toft er begyndt at træne håndbold, og der er håb om, at han kommer tilbage, men han er ikke klar til at spille mod Norge, siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

Casper U. Mortensen håber at blive klar.

- Jeg tager en dag ad gangen. Der er en chance. Da jeg spillede i Viborg, flækkede jeg menisken og var ude i seks måneder. Denne gang er menisken ikke flækket, og det er i det andet knæ, så jeg håber, jeg kan være klar til torsdagens kamp, siger Casper U. Mortensen.

Annonce
Sander Sagosen er en komplet håndboldspiller, men han bliver sur, hvis modstanderne går hårdt til ham. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Erhverv For abonnenter

- Kvinder er ved at banke sig selv tilbage til kødgryderne

Annonce