Annonce
SØSIDEN

Silverrudder klar til start: - Nu er der 450 sejlere, og så skal vi ikke være flere

Siden den spæde begyndelse i 2012 har Ole Ingemann været Svendborg Amatør Sejlklubs Mr. Silverrudder:  - Succesen er båret af de frivillige, betoner han. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
I næste uge fyldes havnen ved Jessens Mole i Svendborg med lystbåde fra 14 lande - verdens største sejlerstævne af sin art.

SVENDBORG: September 2012: Til skippermødet i Svendborg Amatør Sejlklubs gamle klubhus er der god plads til Sølvrorets 15 tilmeldte.

September 2021: Sejladsen Silverrudders skippermøde samler 450 solosejlere i Rundbuehallen på Frederiksøen.

- Nu skal vi heller ikke være flere, fastslår amatørsejlskubbens stævneleder, Ole Ingemann.

Annonce

Velvidende, at det har sejlklubbens Mr. Silverrudder sagt flere gange før, mens deltagertallet bare er vokset i en stejl kurve. For slet ikke at tale om de mange, der ikke er hurtige nok, når den digitale tilmelding skydes i gang i foråret.

- Vi er enige om, at de 450 både er, hvad vi maksimalt kan håndtere, når vi skal tage bl. a. sikkerhed, havneforhold og de frivilliges indsats i betragtning, fastslår Ole Ingemann.

Derfor er det en succes

Baggrunden for Silverudders vedholdende succes tilskriver Ole Ingemann flere faktorer:

- Vi har selvfølgelig ramt noget i tiden - det at give sig selv en udfordring ud over det sædvanlige. Det er også til vores fordel, at moderne både kan sejles singlehand af en erfaren sejler. Og så tror jeg, at den gode oplevelse og afslappede stemning vi forsøger at skabe i Svendborg er vigtig for sejlerne.

FAKTA: Svendborg Amatør Sejlklubs "Silverrudder - challenge of the sea"

Nonstop-sejladsen Fyn rundt Svendborg-Svendborg for solosejlere startede i 2012 under navnet Sølvroret. Længde: 134 sømil.

Ophavsmand til Silverrudder/Sølvroret var Bådnyts redaktør Morten Brandt i samarbejde med Svendborg Amatør Sejlklub. Siden 2016 er sejladsen arrangeret alene af amatørsejlklubben.

Deltagertallet er fra 2012 til i år støt steget fra 15 til 450. Nu er maksimum nået. I alt næsten 100 frivillige er i gang før, under og efter sejladsen.

Silverrudder er i tredje weekend i september. Tyske sejlere er langt i overtal med 268 tilmeldte. Derefter følger Danmark (123) og Sverige (20). 14 lande sejler med.

Med omkring 60 tilmeldte er X-Yachts i Haderslev det bedst repræsenterede værft. Nummer to er franske Beneteau med ca. 40 Seascape-både fra 18-27 fod.

Hurtigste sejler nogensinde i Silverrudder er den sydfynske bådebygger Jan Andersen i sin kulfiber-trimaran Black Marlin: 15 timer, et minut og fem sekunder i 2019.

Sejladsen er fuldført, hvis man er i mål ved Christiansminde senest søndag kl. 12:00.

Oplev starten fredag: Bedst fra Christiansminde eller fra Vindebyøre. De syv starter skydes af fra kl. 10:00-13:00. Mindste både først. Sejlretning meldes på skippermødet torsdag aften.  sosn

Annonce

Store værfts-sponsorer

Næste uges nu tiende Silverrudder sætter allerede sit præg på havnelivet omkring Jessens Mole. Sejlbåde er ankommet fra nær og fjern, og i weekenden vil der erfaringsmæssigt støde mange flere til.

Med deltagere fra 14 lande har Silverrudder forlængst markeret sig som en international sejlerbegivenhed af de større. Faktisk verdens største af sin art.

Danmarks største bådeværft, det internationale X-Yachts i Haderslev, har indgået et såkaldt longterm-partnership med Silverrudder i Svendborg. I årets sejlads deltager omkring 60 både af X-fabrikatet. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Den status har potentielle sponsorer også fået øje på. Det har ført til, at Silverrudder for første gang har landet sponsoraftaler med et par af de store, internationale bådeværfter. Allerede før sidste års corona-restriktive Silverrudder var der kontakt til danske X-Yachts, men det blev besluttet at vente med samarbejdet til ”et normalt år”.

- Vi er glade for, at vores partnerskaber også på den måde priser de frivilliges uvurderlige indsats.

Ole Ingemann, stævneleder, Svendborg Amatør Sejlklubs Silverrudder

Når X-Yachts i et såkaldt longterm-partnership interesserer sig for Silverrudder, hænger det sammen med, at værftet i Haderslev har bygget omkring 60 af de deltagende både.

I næste uges Silverrudder synliggør værftet sig bl. a. med to Power-X 33C motorbåde samt som præmiesponsor for de 12 deltagende X-79’ere, værftets første model.

Desuden trækkes der lod blandt Svendborg Amatør Sejlklubs næsten 100 frivillige om en uges lån af en værfts-ny X-4.0. Sejler-lækkeri til omkring 2,5 mio. kr.

Seascape Edition er stærkt repræsenteret i Silverrudder og sejler EM under sejladsen. Her er den i 27 fods-udgaven under sejladsen i 2019. Beneteau-værftet er sponsor for første gang.  Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce

Vind låne-båd i Middelhavet

Også en af verdens største bådproducenter, franske Beneteau, har rettet sponsor-blikket mod Svendborg. Værftets mærke, First Seascape Edition, er i sejladsen repræsenteret med over 40 både. 27 fods-modellen First 27 SE afvikler - indlagt i Silverrudder - sit Europamesterskab rundt om Fyn.

Som en anerkendelse af de frivilliges indsats i Silverrudder har værftet doneret en uges sejlads i en Seascape-båd i Middelhavet. Vinderen findes ved lodtrækning.

- Vi er glade for, at vores partnerskaber også på den måde priser de frivilliges uvurderlige indsats, siger Ole Ingemann og får lige tilføjet:

- Vi gør alt det her fordi vi synes det er sjovt - og så tror vi på, at det fremmer sejlsporten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Kæmpe løft af ældreplejen i Odense: Se hvordan nattens budgetkamp faldt ud

Middelfart For abonnenter

Opretter 200 ekstra stillinger i år: Vild vækst i milliardkoncern trækker nye familier til Fyn

Fyn

Se pressemødet: Politikerne præsenterede Odenses budget

Odense For abonnenter

Byvandreren: - Banegårdspladsen er ikke det bedste at vise frem til nye gæster i byen

Hvem skal passe farmor

Talende dukker, virtual reality og videoproduktion: Ny sosu-uddannelse med fokus på teknologi skal få flere i faget

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Debat

Man bærer på et stort ansvar

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kerteminde

Ivalos handicapcykel fundet hos mand i Odense: - Ih, er tyven kommet med den?

Kultur For abonnenter

TV-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

OB

Opondo har sjældent spillet hele kampe, men vokser nu: Moses har mast sig ind med mental styrke

Odense For abonnenter

Scootere og store biler kører til og fra kolonihaver sent om aftenen: - De er der næppe for at klippe hæk

Odense

I nat landede forliget: Stort byrådsflertal sender markant millionbeløb til Odenses pressede ældrepleje

Annonce