Annonce
Odense

- Siloøen er sidste bastion

Hans Bertelsen, Odense C: - Her på Siloøen arbejdede jeg som elektriker i årene 1976-99 - indtil DLG lukkede. Det er deprimerende at se, hvordan området får lov at forfalde, når det ikke behøver være sådan. Se bare på Byens Ø, hvor siloen er bevaret på Finlandskaj og har fået malet en tun på sig, eller se på Østre Kaj. Forleden var jeg på Ærø og så Marstal Motorfabrik, som er renoveret flot af Realdania. Mit håb er, at det samme sker for Siloøen i Odense.

Spørgsmålene stod i kø ved aftenens Café Stiften - og læserne var så ivrige for at få politikerne i tale, at ikke alle nåede at få svar.

Brødtekst

Annonce
Niels Gertsen, Odense C: - Jeg sagde til dem, at jeg synes, byplanafdelingen er skandaløs, og jeg undrer mig over, at By- og kulturrådmanden ikke kom. Var hun kommet, ville jeg have spurgt, hvorfor vi i Odense skal gå og være nervøse for, hvad der bliver bygget på havnen og om det, der bliver bygget, er uinteressant. De har jo lavet en plan for nogle år siden, så hvorfor følger de ikke bare den? Hernede i denne del af havnen er der jo interessant at komme, for det er lidt Christiania-agtigt, her er mennesker.
Dorthe Hoeg, Odense C: - Jeg synes, Odense fortjener at tro lidt mere på sig selv. Vi skal turde sætte os selv forrest, og vi savner politikere, der siger: "Vi har en vision og en plan", for vi har da masser af grund til at have selvtillid i Odense. Politikerne skal have is i maven og lytte mere til fagfolk, der har forstand på det, de taler om. Arkitekter kan se bygninger og rum på en helt anden måde, end vi andre kan. Men jeg er faktisk ved at brække mig over alt det hvide byggeri, der er opført på havnen.
Hanne Søe, Næsby: - Jeg nåede desværre ikke at stille mit spørgsmål til politikerne, men det kan jeg da gøre nu: Hvad vil de gøre med de bygninger her ude på Siloøen, som vi nu har hørt, faktisk er bevaringsværdige? Det er da et kæmpeproblem, at de har taget en beslutning imod den viden. Det her er den sidste bastion, for resten af havnen er jo bygget til.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Helt skævt: Fynboerne betaler mere i skat, men får lavere service end københavnerne

Annonce