Annonce
Sport

Silkeborg-Voel slår NFH efter flot comeback

Sportxpress/Ritzau Scanpix
Nykøbing Falster Håndbold var foran med fem ved pausen, men endte med at tabe til Silkeborg-Voel.

Det så ud til at ende med en komfortabel sejr til Nykøbing Falster Håndbold (NFH), da holdet hjemme mandag mødte Silkeborg-Voel i HTH Ligaen.

Ved pausen var NFH foran med fem mål efter en første halvleg i kontrol, men efter turen i omklædningsrummet tog gæsterne fat, og Silkeborg-Voel endte med at tage sejren og de to point ved at vinde 26-25.

Dermed blev NFH sløje sæsonstart forlænget. Kristina Kristiansen og co. er efter syv kampe noteret for fire point.

Silkeborg-Voel byder sig med sejren til i toppen af tabellen. Holdet har ti point på femtepladsen og er à point med Odense og Viborg på tredje- og fjerdepladsen.

Midtjyderne indledte deres comeback fra anden halvlegs start. Efter en flyvende start lykkedes det med fem scoringer i træk at udligne til 16-16, og så var kampen pludselig helt åben efter en mere ensidig første halvleg.

Herefter fulgtes de to hold ad. Ved stillingen 25-23 til NFH så det ud til, at hjemmeholdet havde fundet melodien, da det gjaldt, men Silkeborg-Voel var ikke færdige og fik kæmpet sig tilbage på 25-25 med fem minutter tilbage.

Så gik målscoringen i stå, og det lignede en pointdeling. Men med 18 sekunder tilbage sørgede Rikke Iversen for sejren, da hun sendte Silkeborg-Voel i front med kampens sidste scoring.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce