Annonce
Sport

Silkeborg brugte Skov og Gammelby-salg til at satse

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Salgene af Robert Skov og Jens Martin Gammelby til FCK og Brøndby betød, at Silkeborg kunne satse strategisk.

Bare en sejr mere hjemme over Nykøbing FC.

Det vil bringe Silkeborg op i Superligaen efter et år i den næstbedste fodboldrække.

- Bare og bare. Det ved man aldrig. Men hvis vi vinder på lørdag, så har vi klaret det. Det må vi se, om vi kan.

- Vi har hele denne sæson spillet efter at lande så højt i rækken. Allerhelst som nummer et, og hvis ikke vi kan det, så blandt de tre bedste, så vi får playoffkampe.

- Vi ved nu, at vi minimum får playoffkampe, og så må vi se, siger Silkeborg-direktør Kent Madsen.

Silkeborg solgte i 2018 Robert Skov til FC København samt Jens Martin Gammelby til Brøndby, og det betød, at klubben kunne bruge pengene til at satse stort i 1. division.

- Vi valgte at fortsætte i Superliga-gear i hele forretningen. Vi agerer ligesom en superligaklub. Vi spiller bare i en række lavere.

- Det kunne vi gøre, fordi vi havde ret gode transferindtægter blandt andet efter salgene af Robert Skov og Jens Martin Gammelby. Dem har vi ikke i år.

- Hvis vi ikke rykker op, så bliver vi nødsaget til at foretage nogle tilpasninger, og det vil vi nødigt, siger Kent Madsen.

I næste sæson vil der kun være et hold, der rykker op fra 1. division, fordi Superligaen skæres ned fra 14 til 12 hold.

Derfor skal oprykningen set med Silkeborg-briller i hus lørdag.

- Vi tog den strategiske beslutning, og i et vist omfang har det lidt at gøre med den struktur, der er på vej til at blive ændret.

- Vi ved, at der allerede fra næste sommer kun er 12 hold, og derfor har vi valgt at give den lidt ekstra gas, fordi vi havde mulighed for det.

- Det vil være en kæmpe tilfredsstillelse og i virkeligheden også en lettelse, hvis det ender positivt, siger han.

Indtægterne i den næstbedste række er markant lavere end i Superligaen.

- Når vi har valgt at køre i stort set samme gear, så er det ret dyrt og spille i den næstbedste række.

- Vi er en forholdsvis solid butik. Det er ikke nogen katastrofe, hvis vi ikke rykker op. Men det vil være dødærgerligt, og vi håber med alt, hvad vi har i kroppen, at vi kan gå det sidste stykke, siger han.

Silkeborg-direktøren vurderer, at det på indtægtssiden har betydet en nedgang på 10-15 millioner kroner for en klub af Silkeborgs størrelse.

- Det er primært markant lavere tv-indtægter, lidt lavere sponsorindtægter og lavere indtægter på kampdage. Altså salg af billetter, øl og pølser. Og der er generelt færre tilskuere.

- Vi har lavet nogle justeringer, så vi har lidt lavere omkostninger. Men det koster os minimum ti millioner kroner på bundlinjen. Det er mange penge, siger Kent Madsen.

Hvis Silkeborg ikke vinder over Nykøbing FC, så kan Viborg FF overtage førstepladsen og den direkte billet til Superligaen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce