Annonce
Odense

Hurra! Med studenterhuen på blev alting godt - trods silende regn og en corona-amputeret gymnasietid

Anton Valberg Hemmingsen får studenterhue på efter at være en af Sct. Knuds Gymnasiums første studenter i 2021. Foto: Jon Bøge Gehlert.
Hjemmeundervisning i månedsvis og et stort afsavn til kammeraterne blev endelig afløst af røde roser og springende korkpropper, da årets første studenter fra Sct. Knuds Gymnasium fik huerne på. Fantastisk og en lettelse, lød det.

Odense: Masser af kram. Masser af flag. Masser af klinken med glas. Masser af jordbær på pind. Masser af roser i cellofan. Masser af smil, som bare ikke kunne gå væk.

Klokken var kun lidt over 9 mandag formiddag, da propperne sprang fra de første flasker med mousserende vin bag Sct. Knuds Gymnasium i Odenses Hunderup-kvarter.

For årets første studenter kunne - ligesom propperne - springe ud efter en gymnasietid, som har været massivt præget af corona-nedlukningen, hvor eleverne af flere omgange har været sendt hjem foran skærmene.

Annonce

Men hverken de mange måneders ufrivillig hjemmeundervisning eller den tunge regn kunne vaske smilene væk fra gymnasiets to første studenter, Anton Valberg Hemmingsen og Mathias Eithz Serup.

Med de kridhvide huer anbragt på hovederne tog de sammen fat om snorene på skolens flagstang uden for gymnasiet og hev dannebrog til vejrs.


Det er helt fantastisk. Og også lidt surrealistisk at tænke på, at det var tre år, og så er det done.

Mathias Eithz Serup, nyslået student


Mathias Eithz Serup (hvid t-shirt) og Anton Valberg Hemmingsen hejste flaget foran Sct. Knuds Gymnasium, efter at de mandag morgen var blevet skolens første studenter i 2021. Foto: Jon Bøge Gehlert.

Noget lort med corona

- Det er helt fantastisk. Og også lidt surrealistisk at tænke på, at det var tre år, og så er det done. Så kan man tænke, at man skal hjem og læse op til den næste eksamen, men den er der jo ikke, sagde Mathias Eithz Serup umiddelbart efter.

- Det er dejligt endelig at være færdig, lød det fra Anton Valberg Hemmingsen.

- Og jeg er bare lettet. Det har været noget lort med corona, det har ikke været det fedeste, men nu er det slut, og det er en lettelse at få huen på og være færdig med at sidde hjemme.

Mathias Eithz Serup var den ene af Sct. Knuds Gymnasiums første studenter i år. Uden for skolen trippede forældre og andre utålmodigt for at kunne sætte huen på den nye student. Foto: Jon Bøge Gehlert.
Anton Valberg Hemmingsen i det forløsende øjeblik lige inden studenterhuen kom på. Foto: Jon Bøge Gehlert.

Begge studenter hastede sammen med forældre, bedsteforældre, søskende og andre gratulanter i ly for regnen i store hvide telte bag gymnasiet - de selvsamme telte, som blev rejst for tre måneder siden. Her besøgte Fyens Stiftstidende også Sct. Knuds Gymnasium, da en del af eleverne vendte tilbage til skolen på enkelte dage med krav om friske coronatest og uvant afstand til klassekammeraterne.

Men hvor teltene i marts fungerede som nødtvungne klasselokaler i den friske (kolde) marts-luft og en fysisk påmindelse om, at gymnasielivet var corona-forandret, var teltene mandag formiddag et symbol på, at man nu kan samles igen og fejre store begivenheder.

Annonce

Kontakt med vennerne

- Jeg har været utroligt glad for mine tre år på gymnasiet, sagde Mathias Eithz Serup, mens regnen trommede insisterende på teltdugen.

- Selvfølgelig har det været træls at være hjemme foran en skærm, men da vi endelig kom tilbage, var det, som om vi ikke havde været væk, for vi blev ved med at holde kontakt med hinanden. Og nu tager jeg bare det hele en dag ad gangen og glæder mig til at komme ud og opleve noget nyt.

Samme oplevelse havde Anton Valberg Hemmingsen.

- Jeg kørte træt i det derhjemme. Altså skoletræt, fordi vi sad hjemme så længe. Så da vi kom tilbage i skole, havde jeg i virkeligheden bare lyst til at være sammen med kammeraterne og ikke tænke på skolearbejde. Socialt har det været svært, men jeg har snakket med gode kammerater hver dag.

Den store elevkantine på Sct. Knuds Gymnasium var mærkeligt stille mandag formiddag, hvor skilte gjorde opmærksom på eksamen. En vandautomat brummede sagte, og enkelte elever sad foroverbøjet over de sidste noter, inden den vinrøde dør gik op, og de blev kaldt ind til gymnasietidens sidste prøve. Foto: Jon Bøge Gehlert.

I teltet stimlede flere familier sammen, rystede paraplyerne, pakkede kurve ud og stod klar, når endnu et ungt menneske ilede indenfor og fik hue på hovedet.

Og hvordan kom huerne egentlig i hus for de to første studenter, som begge var oppe i matematik?

Mathias Eithz Serup:

- Jeg fik syv, så jeg er godt tilfreds. Jeg blev ved med at prøve at overbevise mig selv om, at karakteren ikke ville få betydning for mit snit, men det er det der med gerne at ville performe. Det er nok mit eget ego, jeg mest var oppe imod.

Og Anton Valberg Hemmingsen:

- Det gik mindre godt, men det var kun den her, og det er ikke lige mit yndlingsfag. De to andre eksamener gik fremragende.

- Det var fantastisk at blive modtaget af dem alle sammen. Det er altid dejligt med sådan en varm velkomst, sagde Mathias Eithz Serup, efter den første flasker bobler var poppet. Foto: Jon Bøge Gehlert.
Annonce
Fyn For abonnenter

Ægteparret Roudyna og Abdel fra Syrien kan snart arbejde som læger i Danmark: - Vi har kæmpet i seks år for at nå hertil

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

To personer kørt på OUH med skader efter knivstikkeri: Undløbet mand anholdt af politiet

Odense For abonnenter

Har du også undret dig?: Ti kilometer af Odenses letbane er grøn - sådan skal græsset slås

Nyborg

Cykler otte kilometer til skole hver dag: Bertil fra Ørbæk er Årets Børnecyklist

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Muslingefiskere skal holde sig væk: Vi vil hellere have lystfiskere og outdoor-turister

Kerteminde

Pernille satsede alt på hotelgæster på fynsk gods: - Jeg havde simpelthen ikke kunnet nå begge dele

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Fyn

Udenlandske læger strander i flaskehalse, når de skal godkendes: Ikke fair for nogen parter, mener Lægeforeningen

Kerteminde

Burgerne er tilbage i populær grill: - Jeg er ikke i tvivl om, at der går meget omsætning tabt der

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Assens

Politikommissær er overrasket, efter ny nærpolitistation er åbnet: Det er nærmest væltet ind med henvendelser

Odense For abonnenter

Hvidevare-doktoren vækker det døde til live: I 35 år er Sørens brugte maskiner gået som varmt brød

Odense

Jens gravede særdeles 'veludrustet' gulerod op i haven: - Jeg har aldrig set noget lignende

Annonce