Annonce
Faaborg-Midtfyn

Sikkerhed på Heartland: Politiet er tydeligt til stede under Salman Rushdie-talk

Svært bevæbnet politi var diskret på arbejde i kulisserne under Heartland 2018, hvor Salman Rushdie er på besøg. Foto: Michael Bager

Salman Rushdie er forfatter og har en dødstrussel hængende over hovedet. Han taler om identitet i Talk-teltet på Heartland Festival. Og det er med en tydelig tilstedeværelse af politi.

Kværndrup: I det røde Talk-telt på Heartland Festival er Salman Rushdie ved at snakke om identitet. Det er et næsten helt fyldt telt. Men det er ikke kun festivaldeltagere, man bemærker. Som flere i teltet har kommenteret, er der usædvanligt mange blå politiskjorter med skudsikre veste udenover.

- Jeg undrede mig meget over, hvorfor det er ved den her talk, men ikke de andre. Det gør det ekstra voldsomt, at det første man møder, er en politimand med våben. Det virker som farligt at være her. Men det er godt, at de tager sikkerheden alvorligt, siger Sif Engilbertsson.

Og den ekstra sikkerhed viser sig allerede ved teltets indgang. Det kræver nemlig visitation og et tjek af tasken for at komme ind.

Alt sammen, fordi Salman Rushdie er manden bag de sataniske vers. En bog, der har fået store dele af den arabiske verden til at ønske ham død. Og den daværende iranske åndelige leder til at udstede en fatwa, der går på, at han skal slås ihjel, ved bogens udgivelse i 1988.

Annonce
Det meste af tiden ser man betjentene hjælpe gæster med at finde vej. Men lige nu vogter de over sikkerheden i Talk-teltet. Foto: Michael Bager

Fire betjente og tre civile

Inde i teltet er der ved hver indgang placeret almindelige sikkerhedsvagter, ved den ene indgang står der to betjente i uniform og skudsikker vest, det samme antal uniformerede betjente - også med veste - befinder sig helt ved scenen på hver sin side. Og på den allerbagerste række med direkte udsigt til scenen og Salman Rushdie sidder der tre civilklædte, der kun bliver afsløret på den enes høresnegl og den hurtige udveksling med de uniformerede.

Udenfor teltet er der også uniformerede betjente, der holder øje. Og der er også betjent i fuld kampuniform med maskingevær i hånden. Men der bliver også taget højde for sikkerheden på andre måder. Festivalens frivillige går nemlig rundt og deler vand ud i det glohede Talk-telt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce