Annonce
Debat

Sikker trafik - sæt en fotovogn op ved busslusen for at forhindre bilkørsel

Synspunkt: Ved busslusen i Blangstedgård, Odense SØ, er der ingen garanti for sikkerheden i trafikken. Færdsel på den snævre bro er på eget ansvar, og der hersker anarki mellem busser, biler og bløde trafikanter. Ordenen er nævnt i rækkefølgen på trods af skiltningen om bilfri zone.

Der er desværre mange bilister, som øjner sig en god mulighed for at spare 5-10 minutters kørsel gennem slusen frem for at tage den længere og strabadserende rute, som det nu engang er for bilister ned ad Niels Bohrs Allé. Der er tale om avanceret og ligefrem dedikeret dovenskab bag rattet.

Busslusen ved Blangstedgård bliver nævnt i Odenses kommuneplan for infrastruktur som et godt eksempel på fordelene ved at benytte kollektiv trafik eller cykel frem for privatbilisme.

Annonce

Busslusen bliver dagligt brugt som skolerute samt genvej til byens arbejdspladser og handlemuligheder. Området nær busslusen huser op til flere børnehaver, spejderhytte, private boliger og fælleshus. I de sidste 16 år har jeg selv som cyklist og gående benyttet denne rute flere gange om dagen, siden jeg flyttede til området.

Bilisternes ulovlige færden gennem slusen skaber derfor enormt meget utryghed.

Skiltningen om bilfri zone gennem busslusen bidrager desværre til en falsk tryghed for de gående og cyklende, da smutvejen bliver udnyttet af mange svage bilsjæle.

Bilisternes ulovlige færden gennem slusen skaber derfor enormt meget utryghed hos mange børnefamilier og generelt blandt lokalbefolkningen.

Jeg er bestemt ingen ekspert på området vedrørende trafiksikkerhed, men mulige løsninger på problemet kunne være opsætning af fotovogn eller anden form for kamera. Når færdselsloven bliver overtrådt mange gange dagligt, kræver området mere overvågning.

En anden skudsikker og fornuftig løsning på problemstillingen vil være at installere en eller op til flere pullerter, som skal sikre, at kun kollektiv trafik og udrykningskøretøjer kan passere slusen.

En installation af sænkbare pæle vil have en 100 procent succesrate i og med, at privatbilismes færdsel over broen vil blive fysisk stoppet af trafiksikre pullerter.

Det er en overvejelse værd at tænke klimavenligt og sikker trafik sammen, også når det gælder busslusen i Blangstedgård.

Annonce
Odense For abonnenter

Rollo skabte utryghed i villakvarter: Nu er han død

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sort røg fra skorstenen: Fynsværket skal droppe kul, men sidste år blev der skovlet ekstra meget kul i ovnen

Erhverv For abonnenter

Utrygge buschauffører: Flere og flere unge stiger på bussen og siger, de har astma, for så skal de ikke bære mundbind

Kerteminde

Restaurant åbner efter planen i forsommeren: Nu er firkløveren bag klar med koncept og navn

GOG

Emil Lærke er tabt for GOG og skifter til udlandet til sommer og direktør Kasper Jørgensen er virkelig ærgerlig over det.

For abonnenter

Mads og Lena fra 'Årgang 20': Hvis et af børnene ikke vil på tv længere, så stopper vi

Navne For abonnenter

Dødsfald: Trompeten har lydt for sidste gang: Peter var både til Carl Nielsen og det populære

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning, inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Faaborg-Midtfyn

Den sidste hjælpende hånd fra afdød ildsjæl: Efterlader millionbeløb til en række af områdets foreninger

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Erhverv For abonnenter

Buschauffører vil have fordøren lukket og kontanterne ud:  - Bliver vi lagt ned, bliver trafikken i Odense også lagt ned

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Endnu et anti-vaccine-skilt dukker op i ny by: - Jeg bliver sgu så gal

Middelfart

International handelsvirksomhed får nej til at fjerne bevaringsværdig skorsten: Den skal i stedet renoveres med hjælp fra fonde

Annonce