Annonce
Odense

Sigurd og Symfoniorkesteret: En koncert for hele familien

Sigurd Barrett indtager scenen i Odense Koncerthus sammen med Odense Symfoniorkester, Det Kongelige Teater Balletskolen Odense og musiklærer og -elever fra de fynske folkeskoler 17.-21. februar. Foto: Odense Symfoniorkester
Sigurd Barrett inviterer inden for til en stor koncert sammen med Odense Symfoniorkester, byens balletbørn og skoleelever fra hele Fyn i Odense Koncerthus 17.-21. februar.

Vidunderlige violiner, brandgode basuner, dyt båt fagot - og sikke noget bratsch.

Sigurd Barrett har en lidt anderledes formidling af den klassiske musik til børn i den populære tv-serie "Sigurd og Symfoniorkesteret", og den kommer til at gå igen, når han fra mandag til fredag besøger Odense Symfoniorkester for at lave fem store skolekoncerter i Odense Koncerthus.

Sammen med 72 musikere fra symfoniorkesteret og 350 fynske skoleelever, som udgør et stort børnekor, er meningen, at Sigurd Barrett åbner børnenes ører for de mange forskellige instrumenter, der hver for sig kan noget helt særligt, og som tilsammen skaber orkestrets store symfoniske lyd.

30 balletbørn fra Det Kongelige Teater Balletskolen Odense optræder undervejs.

Annonce

Sigurd og Symfoniorkesteret

Sigurd og Symfoniorkesteret er en skolekoncert, som spilles i Odense Koncerthus 17.-21. februar klokken 14.

Koncerten opføres af over 400 medvirkende fra Odense Symfoniorkester, Det Kongelige Teater Balletskolen Odense, musiklærere og -elever fra de fynske folkeskoler og naturligvis Sigurd Barrett selv.

Billetterne koster 140 kroner for voksne og 80 kroner for børn til og med 12 år. De kan købes på Odense Symfoniorkesters hjemmeside.

Ikke kun underholdning

Tanken bag koncerten er at lade underholdning og undervisning gå hånd i hånd.

Undervejs fortæller Sigurd nemlig om alt fra obo og orgel til basun og bratsch. Derudover er en række af symfoniorkestrets musikere med til at præsentere eleverne for store klassikere af Beethoven, Ravel og Grieg.

Forud for koncerten har de 350 elever, der medvirker i børnekoret, øvet en række sange sammen med deres musiklærere, så de kan synge med, når Sigurd guider dem gennem koncerten og præsenterer de mange instrumenter.

Derudover har Sigurd sammen med Børne- og ungeformidler Stine Brinch Nielsen fra Odense Symfoniorkester udviklet et undervisningsmateriale til skolerne.

- Sammen med invitationen til at deltage i skolekoncerterne får lærerne et undervisningsmateriale med opgaver, der på en enkel måde giver eleverne mulighed for at arbejde aktivt og praktisk med forskellige musikalske virkemidler og genrer i musiktimerne, fortæller Stine Brinch Nielsen.

Udover koncerterne i Odense Koncerthus kan Sigurd Barrett også opleves til to koncerter lørdag 22. februar på Industrien i Aarup. Her vil Sigurd formidle historien om Genforeningen i en familiekoncert klokken 16 og en jazz-koncert klokken 20.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce