Annonce
Odense

Sigurd og Symfoniorkesteret: En koncert for hele familien

Sigurd Barrett indtager scenen i Odense Koncerthus sammen med Odense Symfoniorkester, Det Kongelige Teater Balletskolen Odense og musiklærer og -elever fra de fynske folkeskoler 17.-21. februar. Foto: Odense Symfoniorkester
Sigurd Barrett inviterer inden for til en stor koncert sammen med Odense Symfoniorkester, byens balletbørn og skoleelever fra hele Fyn i Odense Koncerthus 17.-21. februar.
Annonce

Vidunderlige violiner, brandgode basuner, dyt båt fagot - og sikke noget bratsch.

Sigurd Barrett har en lidt anderledes formidling af den klassiske musik til børn i den populære tv-serie "Sigurd og Symfoniorkesteret", og den kommer til at gå igen, når han fra mandag til fredag besøger Odense Symfoniorkester for at lave fem store skolekoncerter i Odense Koncerthus.

Sammen med 72 musikere fra symfoniorkesteret og 350 fynske skoleelever, som udgør et stort børnekor, er meningen, at Sigurd Barrett åbner børnenes ører for de mange forskellige instrumenter, der hver for sig kan noget helt særligt, og som tilsammen skaber orkestrets store symfoniske lyd.

30 balletbørn fra Det Kongelige Teater Balletskolen Odense optræder undervejs.

Sigurd og Symfoniorkesteret

Sigurd og Symfoniorkesteret er en skolekoncert, som spilles i Odense Koncerthus 17.-21. februar klokken 14.

Koncerten opføres af over 400 medvirkende fra Odense Symfoniorkester, Det Kongelige Teater Balletskolen Odense, musiklærere og -elever fra de fynske folkeskoler og naturligvis Sigurd Barrett selv.

Billetterne koster 140 kroner for voksne og 80 kroner for børn til og med 12 år. De kan købes på Odense Symfoniorkesters hjemmeside.

Annonce

Ikke kun underholdning

Tanken bag koncerten er at lade underholdning og undervisning gå hånd i hånd.

Undervejs fortæller Sigurd nemlig om alt fra obo og orgel til basun og bratsch. Derudover er en række af symfoniorkestrets musikere med til at præsentere eleverne for store klassikere af Beethoven, Ravel og Grieg.

Forud for koncerten har de 350 elever, der medvirker i børnekoret, øvet en række sange sammen med deres musiklærere, så de kan synge med, når Sigurd guider dem gennem koncerten og præsenterer de mange instrumenter.

Derudover har Sigurd sammen med Børne- og ungeformidler Stine Brinch Nielsen fra Odense Symfoniorkester udviklet et undervisningsmateriale til skolerne.

- Sammen med invitationen til at deltage i skolekoncerterne får lærerne et undervisningsmateriale med opgaver, der på en enkel måde giver eleverne mulighed for at arbejde aktivt og praktisk med forskellige musikalske virkemidler og genrer i musiktimerne, fortæller Stine Brinch Nielsen.

Udover koncerterne i Odense Koncerthus kan Sigurd Barrett også opleves til to koncerter lørdag 22. februar på Industrien i Aarup. Her vil Sigurd formidle historien om Genforeningen i en familiekoncert klokken 16 og en jazz-koncert klokken 20.

Annonce
Annonce
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn For abonnenter

Tidligere borgmester på Ærø giver råd inden budget-forhandlinger: Man skal tænke sig om, inden man bruger alle pengene

Fyn

Flere arbejdspladser i sigte: Cannabis-succes åbner døren for flere job - byggeri bliver genoptaget

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce