Annonce
Assens

Sigurd Barrett for både børn og voksne

Søndag 22. februar besøger Sigurd Barrett Aarup. Arkivfoto: Jørgen Hansen

Aarup: Kulturhuset Industrien slår to fluer med et smæk, når det søndag 22. februar får besøg af Sigurd Barrett.

Klokken 16 er der familie- og fortælle koncert og klokken 20 står den på jazz. Anledningen er 100 året for Sønderjyllands genforening med det gamle land.

Den røde tråd i det hele er således genforeningen. Om eftermiddagen formidler Sigurd Barrett historien i et nutidigt perspektiv og med nye sange. Ambitionen er at fortælle historien om genforeningen i øjenhøjde til alle aldersgrupper. Børn fra seks år skulle kunne være med.

Om aftenen gælder det "Genforeningen - and all that jazz". Her fortæller, synger og spiller Sigurd Barrett og hans to medmusikere i trioen, Martin Klausen på trommer og Torben Bjørnskov på bas, de historier, sange og melodier, der knytter sit til tiden omkring Sønderjyllands genforening med Danmark - nemlig 1920erne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce