Annonce
112

Sigtet for voldtægt af 15-årig: Ung mand blev løsladt efter grundlovsforhør

En dommer ved byretten i Odense har valgt at løslade en mand, som anklagemyndigheden forsøgte at få varetægtsfængslet. Manden er sigtet for voldtægt af en 15-årig pige.
En dommer har efter grundlovsforhør ved Retten i Odense valgt at løslade 18-årig mand, der er sigtet for voldtægt af 15-årig pige.

Artiklen er blevet opdateret. Navnet på det sted, hvor den påståede voldtægt skulle have fundet sted, er blevet fjernet.

Odense: En 18-årig mand blev tirsdag eftermiddag fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Odense. Manden er sigtet for at have voldtaget en 15-årig pige i Odense.

Det skulle angiveligt være sket mandag aften klokken 22.00.

Voldtægten skulle ifølge sigtelsen være have fundet sted på en institution.

Den unge mand blev anholdt klokken 04.12 tirsdag morgen. Og han nægtede sig skyldig, da han blev fremstillet i retten. Han er sigtet for at have gennemført et samleje ved vold eller trusler.

Den 15-årige pige skulle gentagne gange have forsøgt at at vriste sig fri, lød det fra anklager Sabrina Holmegaard Nielsen.

På baggrund af sagens karakter og af hensyn til den forurettedes alder blev der begæret lukkede døre. Det betyder, at pressen ikke var til stede under selve retsmødet.

Efter grundlovsforhøret blev den 18-årige løsladt. Anklager Sabrina Holmegaard Nielsen kan på grund af begæringen om lukkede døre ikke komme nærmere ind på dommerens begrundelse for at løslade den 19-årige mand.

Nu vil anklageren vurdere, om politiet skal efterforske sagen yderligere, og om anklagemyndigheden så sidenhen nok en gang vil fremstille manden med henblik på varetægtsfængsling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce