Annonce
Odense

Sigtet for tre voldtægtsforsøg og røveri: 48-årig mand varetægtsfængslet fire uger

Retten i Odense. Foto: Katrine Becher Damkjær

Retten i Odense har fredag besluttet at varetægtsfængsle en 48-årig mand, der er sigtet for tre voldtægtsforsøg samt et røveri. Han nægter sig skyldig.

Opdateret fredag klokken 14.48

Med to betjente ved sin side mødte en 48-årig mand med mørkt hår og mørkt overskæg fredag op ved middagstid til et grundlovsforhør i Retten i Odense.

Han blev anholdt torsdag klokken 12.20 og er sigtet for tre forsøg på voldtægt med vold og trusler om vold samt et røveri. Episoderne skal være sket 4. november og 1. december sidste år og den 12. januar i år - alle i Odense.

Under grundlovsforhøret besluttede retten at varetægtsfængsle manden i fire uger.

Den sigtedes advokat Bjarne Rasmussen lod retten forstå, at den 48-årige nægter sig skyldig. Dommeren spurgte, om manden forstod, hvad hun sagde, og det bekræftede han. Men retsmødet foregik alligevel med assistance fra en tolk.

Ifølge anklager Stephanie Reby har manden den 4. november 2018 på Thomas B. Thriges Gade slået en kvinde i nakken, bidt hende og skubbet hende ned af en trappe, hvorefter han forsøgte at tvinge sig til samleje.

Et lignende overfald har ifølge politiet fundet sted et ukendt sted i området omkring Østerbro den 1. december, hvor han skal have taget fat i en kvindes håndled og forsøgt at kysse hende, hvorefter han sagde "sex, sex, sex".

Det lykkedes kvinde at vriste sig fri, men manden vendte angiveligt tilbage, greb fat i kvinden og fik hende ned på ryggen. Det lykkedes dog kvinden at sætte sig til modværge og slå ham, indtil hun kunne slippe væk.

Det nyeste forhold skal være begået klokken 02.18 den 12. januar i år på Sankt Jørgens Gade, hvor han skal have taget fat om en kvindes skuldre, kyssede hende og bidt hende på næsen.

Heller ikke her lykkedes det manden at begå voldtægt, men med vold og trusler om vold frarøvede han kvinden 600 kroner.

Annonce

Navneforbud og dørlukning

Den 48-åriges forsvarer bad retten om referatforbud, hvilket den fremmødte presse protesterede imod. Dommer Mette Brock Hansen afgjorde, at det var tilstrækkeligt med et forbud mod at nævne navnene på både den sigtede og de forurettede i sagen.

Efter oplæsningen af sigtelsen blev dørene lukkede. Igen protesterede pressen, men dommeren gav anklager Stephanie Reby ret i, at det var nødvendigt af hensyn til efterforskningen.

Forinden havde anklageren forklaret, at der stadig ventede en stor del af efterforskningen af de tre forhold, ligesom der også muligvis vil blive rejst sigtelse for yderligere lovovertrædelser senere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce