Annonce
Odense

Sigtet for tre voldtægtsforsøg og røveri: 48-årig mand varetægtsfængslet fire uger

Retten i Odense. Foto: Katrine Becher Damkjær

Retten i Odense har fredag besluttet at varetægtsfængsle en 48-årig mand, der er sigtet for tre voldtægtsforsøg samt et røveri. Han nægter sig skyldig.

Opdateret fredag klokken 14.48

Med to betjente ved sin side mødte en 48-årig mand med mørkt hår og mørkt overskæg fredag op ved middagstid til et grundlovsforhør i Retten i Odense.

Han blev anholdt torsdag klokken 12.20 og er sigtet for tre forsøg på voldtægt med vold og trusler om vold samt et røveri. Episoderne skal være sket 4. november og 1. december sidste år og den 12. januar i år - alle i Odense.

Under grundlovsforhøret besluttede retten at varetægtsfængsle manden i fire uger.

Den sigtedes advokat Bjarne Rasmussen lod retten forstå, at den 48-årige nægter sig skyldig. Dommeren spurgte, om manden forstod, hvad hun sagde, og det bekræftede han. Men retsmødet foregik alligevel med assistance fra en tolk.

Ifølge anklager Stephanie Reby har manden den 4. november 2018 på Thomas B. Thriges Gade slået en kvinde i nakken, bidt hende og skubbet hende ned af en trappe, hvorefter han forsøgte at tvinge sig til samleje.

Et lignende overfald har ifølge politiet fundet sted et ukendt sted i området omkring Østerbro den 1. december, hvor han skal have taget fat i en kvindes håndled og forsøgt at kysse hende, hvorefter han sagde "sex, sex, sex".

Det lykkedes kvinde at vriste sig fri, men manden vendte angiveligt tilbage, greb fat i kvinden og fik hende ned på ryggen. Det lykkedes dog kvinden at sætte sig til modværge og slå ham, indtil hun kunne slippe væk.

Det nyeste forhold skal være begået klokken 02.18 den 12. januar i år på Sankt Jørgens Gade, hvor han skal have taget fat om en kvindes skuldre, kyssede hende og bidt hende på næsen.

Heller ikke her lykkedes det manden at begå voldtægt, men med vold og trusler om vold frarøvede han kvinden 600 kroner.

Annonce

Navneforbud og dørlukning

Den 48-åriges forsvarer bad retten om referatforbud, hvilket den fremmødte presse protesterede imod. Dommer Mette Brock Hansen afgjorde, at det var tilstrækkeligt med et forbud mod at nævne navnene på både den sigtede og de forurettede i sagen.

Efter oplæsningen af sigtelsen blev dørene lukkede. Igen protesterede pressen, men dommeren gav anklager Stephanie Reby ret i, at det var nødvendigt af hensyn til efterforskningen.

Forinden havde anklageren forklaret, at der stadig ventede en stor del af efterforskningen af de tre forhold, ligesom der også muligvis vil blive rejst sigtelse for yderligere lovovertrædelser senere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce