Annonce
Odense

Sigtet for hærværk: Skød raketter efter rådhusuret

Uret på Flakhaven blev ødelagt af raketter ved nytårsaften for to år siden. Foto: Yilmaz Polat

Endnu en gang er uret på Odense Rådhus blevet brugt som skydeskive med fyrværkeri. Hidtil har den kedelige tendens fundet sted i forbindelse med nytåret, men denne gang var en flok unge mænd et døgn tidligere ude. Natten til mandag den 31. december blev en 24-årig mand sigtet for forsøg på hærværk, fordi han skød til måls efter uret med fyrværkeri.

- Vi fik en anmeldelse om, at fire unge mænd skød efter rådhuset med raketter, og vi var hurtigt til stede, siger Milan Holck Nielsen, der er vagtchef ved Fyns Politi.

Betjentene kunne med sikkerhed sige, at den 24-årige havde skudt efter uret, mens de tre øvrige unge mænd er registreret som antrufne på stedet.

- Umiddelbart er der ikke sket skade på uret. Men når man skyder fyrværkeri mod bygninger og i dette tilfælde rådhusuret, så er det et forsøg på hærværk, siger vagtchefen.

For to år siden blev der smadret fire ruder ind til festsalen, hvor en forsatsrude forhindrede raketterne i at trænge helt ind. En anden raket eller bombe havde knust glasset på rådhusuret, hvor også viserne var blevet beskadiget.

Året før var den også gal, og derfor besluttede politiet ved indgangen til 2018, at holde et ekstra øje på Rådhuset.

Annonce
Uret på Flakhaven blev ødelagt af raketter ved nytårsaften for to år siden. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce