Annonce
Sydfyn

Sigtet for falske anmeldelser om voldtægt: 19-årig kvinde kunne intet huske i retten

Den 19-årige sagde, at hun ikke kunne huske noget fra 2017, så sagen kunne ikke gennemføres som tilståelsessag ved Retten i Svendborg. Arkivfoto: Jens Wognsen
I to tilfælde sagde 19-årige ifølge anklageren til Langeland Kommune og Fyns Politi, at hendes far havde voldtaget hende

LANGELAND: En 19-årig kvinde sad torsdag ved Retten i Svendborg, sigtet for i to tilfælde at have meldt sin far for at have voldtaget hende, hvilket han ifølge politiet ikke havde gjort. De angiveligt falske anmeldelser kom i november 2017.

Den 19-årige, der dengang i 2017 således var 17 år, skulle ifølge sigtelsen have afgivet urigtige oplysninger til både til Langeland Kommune og til Fyns Politi.

Ifølge sigtelsen skulle anmeldelserne om voldtægt være sket i forbindelse med en børnesamtale hos Langeland Kommune. Siden blev også politiet inddraget.

Kvinden er uden bopæl for tiden og kan derfor ikke få hjælp fra det offentlige. Hun har heller ikke noget arbejde, men bor i øjeblikket hos sin kæreste i Svendborg.

Egentlig var der i retten lagt op til, at kvinden ville tilstå, men da kvinden flere gange erklærede, at hun intet kunne huske fra 2017, endte det med, at anklagemyndigheden må tilbage og kigge på sagen igen. Rejses sagen påny ved retten, vil det i givet fald ske som en domsmandssag, hvor man i udgangspunktet regner med, at hun nægter at have afgivet urigtige oplysninger.

Der blev kørt en efterforskning, men hendes far nåede ikke at blive sigtet i sagen, før politiet betragtede anmeldelsen som falsk.

I retten forklarede den 19-årige, at hun generelt har svært ved at huske. Derfor kan hun intet erindre fra 2017 og knapt nok ting, der skete i 2018, nævnte hun.

Annonce

Søster røg ud i kriminalitet

- Siden min søster rodede sig ud i kriminalitet, har jeg haft problemer med at huske, forklarede hun i retten.

Der har fra myndighedernes side været talt om lade den 19-årige få en ny start i det nordjyske, i Brønderslev, men der vil hun ikke op.

- Jeg har været der engang, men jeg kender ingen der. Det vil knække mig, hvis jeg ender i Brønderslev.

Kriminalforsorgen har i marts i år gennemført en personundersøgelse af kvinden, som i retten sagde, at hun har det meget op og ned humørmæssigt.

- I dag er det ok, men i går lå jeg og græd hele dagen i fosterstilling, sagde hun.

Forsvareren spurgte om muligheden for en mentalundersøgelse, men anklageren afviste med henvisning til, at Kriminalforsorgen ikke har anbefalet det.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Før konkurs i kemisagen: Købte båd, betalte private regninger og flyttede 11 biler over i nyt firma

Nyborg

75-årig giver et nap med i børnehaven

Leder For abonnenter

Rygeforbud på boldbaner: Hvorfor er S, V og K så vattede?

Hvis man vil nå et bestemt mål, skal man nødvendigvis lægge konkrete planer for, hvordan man kommer derhen. Ellers når man ikke frem. Derfor gør Odenses radikale rådmand, Susanne Crawley Larsen, ret i at ærgre sig over, at et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Konservative i kommunens økonomiudvalg i sidste uge nedstemte et forslag om at indføre et rygeforbud på kommunens boldbaner. For det er, som Crawley Larsen påpegede, uambitiøst at stemme forslaget ned: ”Og det flugter meget dårligt med, at vi har vedtaget den mest ambitiøse rygepolitik, hvor vi i 2025 skal have den første røgfri generation. Det kan blive svært at nå, når vi er så fodslæbende”, som hun sagde til avisen. Kommunen har en politisk vision om at få en røgfri generation i 2025 og et helt røgfrit Odense i 2030. Det er meget ambitiøse mål – ja, ligefrem overambitiøse, hvis man spørger den konservative rådmand Søren Windell. Det er imidlertid et faktum, at man er nødt til at tage meget ambitiøse initiativer, hvis man vil gøre sig håb om at indfri meget ambitiøse mål. Derfor var forslaget om tobaksfri boldbaner og et røgfrit Odense Stadion på sin plads. Og derfor var det indlysende, at Susanne Crawley Larsen i sidste uge meddelte, at hun vil fortsætte kampen mod rygningen. ”Man kommer til at høre fra mig igen”, sagde hun – og det kan man så, alt efter temperament, tage som en trussel eller et løfte. Sikkert og vist er det, at også Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og resten af byrådet er nødt til at forholde sig til den ambitiøse – eller overambitiøse – rygemålsætning. For hvis man virkelig vil gøre Odense til en røgfri by om blot 10 år, skal man stoppe med at sniksnakke og i stedet handle. For man er nødt til at tage langt mere omfattende initiativer end blot at foreslå et banalt rygeforbud på en boldbane. Og man er nødt til at opgive den vattede holdning, som de tre store partier i byrådet har lagt for dagen i denne sag. Sagen er, at Odense ikke bliver røgfri af sig selv. Og derfor må politikerne udvise mere mod, end de tre store partier i Odenses økonomiudvalg har gjort.

Fyn

'Groft uforsvarligt': Entreprenør-ægtepar fra kemisagen på vej mod konkurskarantæne

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];