Annonce
Nordfyn

Sigrid endte med at blive glad for Nordfyns Gymnasium: - Nu forsøger jeg at overtale min lillesøster

I første omgang blev Sigrid Nordberg Eriksen ked af det, da hun fik at vide, at hun skulle gå på Nordfyns Gymnasium.
Sigrid Nordberg Eriksen blev ked af det, da hun blev optaget på Nordfyns Gymnasium, og hun forsøgte at klage. Hun ville hellere gå på Odense Katedralskole. Sådan har hun det ikke længere.

Nordfyn: For de fleste kan verden gå fuldstændig i stykker, når man ender på et andet gymnasium, end man lige havde tænkt. Den samme følelse fik Sigrid Nordberg Eriksen, elev i 3.e på Nordfyns Gymnasium, da hun modtog beskeden fra hendes kommende gymnasium:

- Jeg blev mildt sagt lidt ked af det, fordi jeg havde virkelig regnet med at skulle på Katedralen i Odense, så det var en stor skuffelse, og jeg lavede med min mor et klagebrev, hvor vi fik brugt en masse fine paragraffer, fortæller hun.

Oplevelsen, der opstår for langt de fleste, der alligevel kommer på et andet gymnasium, end de havde forestillet sig, er, at de alligevel får en god gymnasietid og bliver glade for det. Det samme skete for Sigrid, der inden gymnasiestarten havde overvejelsen om et skifte efter det tre måneder lange grundforløb.

Annonce

Løsningernes Rum

I syv uger har 2.d på Nordfyns Gymnasium arbejdet med konstruktiv journalistik som led i Fyens Stiftstidendendes projekt RYK, der foldes ud på fem fynske gymnasier.

På Nordfyns Gymnasium afsluttes forløbet onsdag formiddag med Løsningernes Rum.

Et debatmøde, som de unge selv er med til at arrangere og styre. Til stede ved Løsningernes Rum vil blandt andre være Mette Landtved-Holm (V), formand for Erhverv-, Kultur- og Fritidsudvalget, Anja Lund (V), formand for Børne- og Ungevalget, og en repræsentant fra Røde Kors, idet eleverne gerne vil udbrede kendskabet til og mulighederne for at yde frivilligt arbejde.

Et andet fokuspunkt er, som man kan læse i tilstødende artikel, hvordan at man får gjort op med de fordomme, der måtte være omkring Nordfyns Gymnasium.

Formålet er, at de lokale kræfter skal være med til at finde løsninger på de problemstillinger, gymnasieeleverne peger på.

Det spiller bare

Hun blev dog rigtig glad for at gå på gymnasiet:

- Folk har det godt med hinanden, det er en god skole og lærerne er gode, det spiller bare.

Hun er altså blevet vendt nærmest 180 grader rundt. Til spørgsmålet om hvorvidt hun ville have valgt anderledes, hvis hun skulle vælge om, er hun ret sikker på, at det ville have ændret sig:

- Jeg er ret sikker på, at jeg havde valgt om, jeg forsøger gang på gang at overtale min lillesøster til at starte på Nordfyns.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Annonce