Annonce
Nordfyn

Sigrid endte med at blive glad for Nordfyns Gymnasium: - Nu forsøger jeg at overtale min lillesøster

I første omgang blev Sigrid Nordberg Eriksen ked af det, da hun fik at vide, at hun skulle gå på Nordfyns Gymnasium.
Sigrid Nordberg Eriksen blev ked af det, da hun blev optaget på Nordfyns Gymnasium, og hun forsøgte at klage. Hun ville hellere gå på Odense Katedralskole. Sådan har hun det ikke længere.

Nordfyn: For de fleste kan verden gå fuldstændig i stykker, når man ender på et andet gymnasium, end man lige havde tænkt. Den samme følelse fik Sigrid Nordberg Eriksen, elev i 3.e på Nordfyns Gymnasium, da hun modtog beskeden fra hendes kommende gymnasium:

- Jeg blev mildt sagt lidt ked af det, fordi jeg havde virkelig regnet med at skulle på Katedralen i Odense, så det var en stor skuffelse, og jeg lavede med min mor et klagebrev, hvor vi fik brugt en masse fine paragraffer, fortæller hun.

Oplevelsen, der opstår for langt de fleste, der alligevel kommer på et andet gymnasium, end de havde forestillet sig, er, at de alligevel får en god gymnasietid og bliver glade for det. Det samme skete for Sigrid, der inden gymnasiestarten havde overvejelsen om et skifte efter det tre måneder lange grundforløb.

Annonce

Løsningernes Rum

I syv uger har 2.d på Nordfyns Gymnasium arbejdet med konstruktiv journalistik som led i Fyens Stiftstidendendes projekt RYK, der foldes ud på fem fynske gymnasier.

På Nordfyns Gymnasium afsluttes forløbet onsdag formiddag med Løsningernes Rum.

Et debatmøde, som de unge selv er med til at arrangere og styre. Til stede ved Løsningernes Rum vil blandt andre være Mette Landtved-Holm (V), formand for Erhverv-, Kultur- og Fritidsudvalget, Anja Lund (V), formand for Børne- og Ungevalget, og en repræsentant fra Røde Kors, idet eleverne gerne vil udbrede kendskabet til og mulighederne for at yde frivilligt arbejde.

Et andet fokuspunkt er, som man kan læse i tilstødende artikel, hvordan at man får gjort op med de fordomme, der måtte være omkring Nordfyns Gymnasium.

Formålet er, at de lokale kræfter skal være med til at finde løsninger på de problemstillinger, gymnasieeleverne peger på.

Det spiller bare

Hun blev dog rigtig glad for at gå på gymnasiet:

- Folk har det godt med hinanden, det er en god skole og lærerne er gode, det spiller bare.

Hun er altså blevet vendt nærmest 180 grader rundt. Til spørgsmålet om hvorvidt hun ville have valgt anderledes, hvis hun skulle vælge om, er hun ret sikker på, at det ville have ændret sig:

- Jeg er ret sikker på, at jeg havde valgt om, jeg forsøger gang på gang at overtale min lillesøster til at starte på Nordfyns.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce