Annonce
Fyn

Signalfejl på Svendborgbanen aflyser tog: Togbusser frem til klokken 20

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Mandag eftermiddag og aften kører der togbusser mellem Odense, Ringe og Svendborg.

Mandag eftermiddag har en signalfejl sat en stopper for togene på Svendborgbanen.

Det er en fejl på signalerne ved Ringe, der er årsagen til, at tog mellem Odense, Ringe og Svendborg ikke kan køre mandag eftermiddag, og det har i løbet af mandag eftermiddag givet forsinkelser på strækningen.

- Vi kan ikke køre på Svendborgbanen i øjeblikket. Banedanmark er fremme og arbejder på at få rettet fejlene, skriver DSB på Twitter.

Derfor er der i øjeblikket indsat togbusser, oplyser DSB.

Togbusserne forventes at køre frem til klokken 20 mandag aften.

Annonce

DSB oplyser følgende om togbusserne på sin hjemmeside:

Lige nu har vi Togbusser på vej til Odense, Ringe og Svendborg. Når de kommer frem vil de køre:

  • Hurtigbus til Odense fra Svendborg i minuttal '05
  • Bus med stop ved alle stationer til Odense fra Svendborg i minuttal '05
  • Hurtigbus til Svendborg fra Odense i minuttal '05
  • Bus med stop ved alle stationer til Svendborg fra Odense i minuttal '05

Du kan følge trafiksituationen her.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce