Annonce
Middelfart

Siger tak med chokolade: Fynboer sender stor påskehilsen til OUH-ansatte

Bilen var tirsdag fyldt med påskechokolade, da Fyns Vinkompagni i Nørre Aaby afleverede for over 20.000 kroner chokolade til det hårdtarbejdende personale. Privatfoto.
Fyns Vinkompagni efterspurgte lørdag donationer, så al butikkens påskechokolade kunne gives til det hårdtarbejdende personale på OUH i stedet for at gå til spilde.
Annonce

Nørre Aaby/Odense: Det er væltet ind med kærlighed, tilkendegivelser og MobilePay-donationer hos Fyns Vinkompagni i Nørre Aaby, efter indehaver Pernille Hovgaard Bruun lørdag efterlyste hjælp på Facebook.

Butikken i Østergade havde udsigt til at brænde inde med uoverskuelige mængder påskechokolade, fordi butikken lige nu som så mange andre er lukket.

Hun opdagede et Facebook-opslag fra en lignende butik i Aabenraa, som havde efterspurgt donationer, så al påskechokoladen kunne gives til personale på byens sygehus. Og derfra var der ikke langt fra tanke til handling.

Mere end 20.000 kroner er tikket ind via MobilePay-donationer siden i lørdags, og derfor har Pernille Hovgaard Bruun tirsdag formiddag kunnet pakke to kæmpestore kasser fyldt med chokolade fra Frellsen, Summerbird, PR Chokolade og lakrids fra Johan Bülow.

Tirsdag eftermiddag afleverede Pernille Hovgaard Bruuns mand, Christian, så lækkerierne på OUH.

Indehaver af Fyns Vinkompagni i Nørre Aaby, Pernille Hovgaard Bruun, eferlyste donationer på Facebook, så hun kunne give al butikkens påskechokolade til personalet på OUH. Privatfoto.
Annonce

Ren kærlighed

Med donationerne har folk fra nær og fjern dermed købt butikkens bugnende varelager, og Pernille Hovgaard Bruun står kun tilbage med vin og spiritus, som ikke bliver for gammelt, før butikken kan åbne igen.

- Folk har doneret alt fra fem til 500 kroner, og kommentarerne på opslaget (på Facebook, red.) har været ren kærlighed. Det er overvældende at mærke den næstekærlighed, siger hun.

Pernille Hovgaard Bruun har en idé om, at det især er lokalbefolkningen i Nørre Aaby og omegn, der har doneret penge til projektet. Men hun er sikker på, at donationerne også kommer fra resten af Fyn. I alt har 435 personer købt påskeæg og chokolade og doneret det videre gennem projektet.

Ifølge Pernille Hovgaard Bruun skal al chokoladen sandsynligvis i et par dages karantæne, før det bliver stillet ud på frokoststuerne over hele hospitalet.

- Fra hele Fyn til alle jer, fortæller Pernille Hovgaard Bruun, at hun blandt andet har skrevet i kortene til læger, sygeplejesker og andet sundhedspersonale på OUH.

Annonce

Dobbelt-succes

Som det ser ud nu, er Pernille Hovgaard Bruun ved godt mod, selv om butikken i Nørre Aaby er lukket på ubestemt tid. Hun og manden ejer bygningen, butikken ligger i, og samtidig oplever Pernille Hovgaard Bruun, at der er ved at komme gang i butikkens webshop.

- Med den opbakning, indsamlingen fik, er jeg ved godt mod. Jeg er glad og tilfreds, fordi jeg mærker varmen fra folk, som også mener, vi skal passe på vores butikker, siger hun og kalder initiativet en dobbelt-succes, fordi hun har fået tømt chokoladelageret, samtidig med at al chokoladen lander hos de ansatte på OUH, som er spændt hårdt for.

Mens vinhandlen i Nørre Aaby er lukket, sørger Pernille Hovgaard Bruun for at passe webshoppen og for at bringe de bestilte varer ud. Ved siden af passer hun parrets børn, mens manden Christian Hovgaard Bruun knokler som politimand.

- Fra hele Fyn til alle jer, fortæller Pernille Hovgaard Bruun, at hun blandt andet har skrevet i kortene til læger, sygeplejesker og andet sundhedspersonale på OUH. Privatfoto.

"Tak fordi i knokler. Fra hele Fyn til alle jer. Sammen hver for sig har fynboerne samlet 20.000 kroner sammen til at forsøde jeres arbejdsdag med lækker chokolade og lakrids." Privatfoto.
Det var Pernille Hovgaard Bruuns mand, Christian, der afleverede de store mængder påskechokolade til OUH. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Kerteminde For abonnenter

Lokal håndværker vil bygge 32 huse i Langeskov - venter blot på lokalplanen: - Jeg oplever, at jeg kommer bagerst i køen

Annonce