x
Annonce
Middelfart

Siger tak med chokolade: Fynboer sender stor påskehilsen til OUH-ansatte

Bilen var tirsdag fyldt med påskechokolade, da Fyns Vinkompagni i Nørre Aaby afleverede for over 20.000 kroner chokolade til det hårdtarbejdende personale. Privatfoto.
Fyns Vinkompagni efterspurgte lørdag donationer, så al butikkens påskechokolade kunne gives til det hårdtarbejdende personale på OUH i stedet for at gå til spilde.

Nørre Aaby/Odense: Det er væltet ind med kærlighed, tilkendegivelser og MobilePay-donationer hos Fyns Vinkompagni i Nørre Aaby, efter indehaver Pernille Hovgaard Bruun lørdag efterlyste hjælp på Facebook.

Butikken i Østergade havde udsigt til at brænde inde med uoverskuelige mængder påskechokolade, fordi butikken lige nu som så mange andre er lukket.

Hun opdagede et Facebook-opslag fra en lignende butik i Aabenraa, som havde efterspurgt donationer, så al påskechokoladen kunne gives til personale på byens sygehus. Og derfra var der ikke langt fra tanke til handling.

Mere end 20.000 kroner er tikket ind via MobilePay-donationer siden i lørdags, og derfor har Pernille Hovgaard Bruun tirsdag formiddag kunnet pakke to kæmpestore kasser fyldt med chokolade fra Frellsen, Summerbird, PR Chokolade og lakrids fra Johan Bülow.

Tirsdag eftermiddag afleverede Pernille Hovgaard Bruuns mand, Christian, så lækkerierne på OUH.

Annonce
Indehaver af Fyns Vinkompagni i Nørre Aaby, Pernille Hovgaard Bruun, eferlyste donationer på Facebook, så hun kunne give al butikkens påskechokolade til personalet på OUH. Privatfoto.

Ren kærlighed

Med donationerne har folk fra nær og fjern dermed købt butikkens bugnende varelager, og Pernille Hovgaard Bruun står kun tilbage med vin og spiritus, som ikke bliver for gammelt, før butikken kan åbne igen.

- Folk har doneret alt fra fem til 500 kroner, og kommentarerne på opslaget (på Facebook, red.) har været ren kærlighed. Det er overvældende at mærke den næstekærlighed, siger hun.

Pernille Hovgaard Bruun har en idé om, at det især er lokalbefolkningen i Nørre Aaby og omegn, der har doneret penge til projektet. Men hun er sikker på, at donationerne også kommer fra resten af Fyn. I alt har 435 personer købt påskeæg og chokolade og doneret det videre gennem projektet.

Ifølge Pernille Hovgaard Bruun skal al chokoladen sandsynligvis i et par dages karantæne, før det bliver stillet ud på frokoststuerne over hele hospitalet.

- Fra hele Fyn til alle jer, fortæller Pernille Hovgaard Bruun, at hun blandt andet har skrevet i kortene til læger, sygeplejesker og andet sundhedspersonale på OUH.

Dobbelt-succes

Som det ser ud nu, er Pernille Hovgaard Bruun ved godt mod, selv om butikken i Nørre Aaby er lukket på ubestemt tid. Hun og manden ejer bygningen, butikken ligger i, og samtidig oplever Pernille Hovgaard Bruun, at der er ved at komme gang i butikkens webshop.

- Med den opbakning, indsamlingen fik, er jeg ved godt mod. Jeg er glad og tilfreds, fordi jeg mærker varmen fra folk, som også mener, vi skal passe på vores butikker, siger hun og kalder initiativet en dobbelt-succes, fordi hun har fået tømt chokoladelageret, samtidig med at al chokoladen lander hos de ansatte på OUH, som er spændt hårdt for.

Mens vinhandlen i Nørre Aaby er lukket, sørger Pernille Hovgaard Bruun for at passe webshoppen og for at bringe de bestilte varer ud. Ved siden af passer hun parrets børn, mens manden Christian Hovgaard Bruun knokler som politimand.

- Fra hele Fyn til alle jer, fortæller Pernille Hovgaard Bruun, at hun blandt andet har skrevet i kortene til læger, sygeplejesker og andet sundhedspersonale på OUH. Privatfoto.

"Tak fordi i knokler. Fra hele Fyn til alle jer. Sammen hver for sig har fynboerne samlet 20.000 kroner sammen til at forsøde jeres arbejdsdag med lækker chokolade og lakrids." Privatfoto.
Det var Pernille Hovgaard Bruuns mand, Christian, der afleverede de store mængder påskechokolade til OUH. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce