Annonce
Faaborg-Midtfyn

Sig din mening: Skal Vestkaj i Faaborg fortsat være lukket?

Lukningen af Vestkaj i Faaborg skal nu evalueres på et møde for alle interessenter. Arkivfoto: Bent Warncke
Det skabte stor debat, da Vestkaj i sommer blev lukket for trafik i to måneder som forsøg. Nu skal forsøget evalueres.

Faaborg: Var det "at gøre grin med borgernes penge" eller at skabe "et eldorado af fornøjeligt liv på den lille havnepromenade"?

Holdningerne var mange, da politikerne tidligere på året meldte ud, at Vestkaj på havnen i Faaborg i to måneder skulle lukkes for trafik og og forbeholdes fodgængerne. I stedet oprettede kommunen en grusvej bag Frølageret som erstatning for Vestkaj i de to måneder.

Nu er Vestkaj åben igen, og mandag 23. september inviteres havnens aktører, naboer og andre interesserede til evaluering af den midlertidige lukning.

Ved mødet, der holdes i byrådssalen i Faaborg 23. september klokken 17, får alle interesserede mulighed for at give deres besyv med forud for en beslutning om en evt. permanent lukning. Deltagerne på mødet bliver desuden inviteret til at komme med ideer til øvrige midlertidige tiltag i området, mens der ventes på slagterigrundens fremtidige anvendelse.

- Det var egentlig vores hensigt helt at lukke Vestkaj for biler, men af hensyn til havnens aktører valgte vi i første omgang at prøve det af og se, om det ville give det ekstra liv, som vi ønskede, uden at blive til gene for havnens aktører og naboer, siger borgmester Hans Stavnsager (S) i en pressemeddelelse.

- De tilbagemeldinger, vi har fået indtil nu, har været positive. Derfor er jeg spændt på at høre, hvordan havnens aktører har oplevet lukningen, siger han.

Både havnens aktører og beboerne på Vikingegården, der er naboer til Vestkaj, har fået en skriftlig invitation til mødet, men alle er velkomne, understreges det i invitationen. Man kan tilmelde sig på adressen jclau@fmk.dk.

Er man forhindret i at deltage i mødet, kan man sende sine kommentarer på samme adresse.

3. december 2019 offentliggøres vinderen af den igangværende konkurrence om at skabe en samlet udviklingsplan for Faaborg by og havn.

De tilbagemeldinger, vi har fået indtil nu, har været positive. Derfor er jeg spændt på at høre, hvordan havnens aktører har oplevet lukningen.

Borgmester Hans Stavnsager

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: 451 meldte sig ledige lørdag under coronakrisen

Debat

April 1960: Rugby på Fyn

Annonce