Annonce
Faaborg-Midtfyn

Sig din mening: Skal Vestkaj i Faaborg fortsat være lukket?

Lukningen af Vestkaj i Faaborg skal nu evalueres på et møde for alle interessenter. Arkivfoto: Bent Warncke
Det skabte stor debat, da Vestkaj i sommer blev lukket for trafik i to måneder som forsøg. Nu skal forsøget evalueres.

Faaborg: Var det "at gøre grin med borgernes penge" eller at skabe "et eldorado af fornøjeligt liv på den lille havnepromenade"?

Holdningerne var mange, da politikerne tidligere på året meldte ud, at Vestkaj på havnen i Faaborg i to måneder skulle lukkes for trafik og og forbeholdes fodgængerne. I stedet oprettede kommunen en grusvej bag Frølageret som erstatning for Vestkaj i de to måneder.

Nu er Vestkaj åben igen, og mandag 23. september inviteres havnens aktører, naboer og andre interesserede til evaluering af den midlertidige lukning.

Ved mødet, der holdes i byrådssalen i Faaborg 23. september klokken 17, får alle interesserede mulighed for at give deres besyv med forud for en beslutning om en evt. permanent lukning. Deltagerne på mødet bliver desuden inviteret til at komme med ideer til øvrige midlertidige tiltag i området, mens der ventes på slagterigrundens fremtidige anvendelse.

- Det var egentlig vores hensigt helt at lukke Vestkaj for biler, men af hensyn til havnens aktører valgte vi i første omgang at prøve det af og se, om det ville give det ekstra liv, som vi ønskede, uden at blive til gene for havnens aktører og naboer, siger borgmester Hans Stavnsager (S) i en pressemeddelelse.

- De tilbagemeldinger, vi har fået indtil nu, har været positive. Derfor er jeg spændt på at høre, hvordan havnens aktører har oplevet lukningen, siger han.

Både havnens aktører og beboerne på Vikingegården, der er naboer til Vestkaj, har fået en skriftlig invitation til mødet, men alle er velkomne, understreges det i invitationen. Man kan tilmelde sig på adressen jclau@fmk.dk.

Er man forhindret i at deltage i mødet, kan man sende sine kommentarer på samme adresse.

3. december 2019 offentliggøres vinderen af den igangværende konkurrence om at skabe en samlet udviklingsplan for Faaborg by og havn.

Annonce
De tilbagemeldinger, vi har fået indtil nu, har været positive. Derfor er jeg spændt på at høre, hvordan havnens aktører har oplevet lukningen.

Borgmester Hans Stavnsager

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce