Annonce
Sydfyn

Sidste udstilling denne sommer: Bagenkop Kunsthal slår igen dørene op

Birthe Fyrste er sidste i rækken af udstillere i Bagenkop Kunsthal. Foto: Maleri af Birthe Fyrste
Klar til fernisering i Bagenkop Kunsthal på udstillingen "Natur igen, igen"

BAGENKOP: "Sidst - men ikke mindst interessant," lyder det i en pressemeddelelse om Birthe Fyrstes udstilling i Bagenkop Kunsthal.

Hun er den sidste i rækken af forskellige billedkunstnere og keramikere, der har udstillet i Bagenkop Kunsthal i løbet af sommeren. Birthe Fyrste udstiller i perioden 31. august til 6. september.

Der er fernisering på udstillingen "Natur igen, igen" lørdag den 31. august klokken 15-17. De øvrige dage er der åbent i kunsthallen klokken 11-20. Fredag den 6. september dog kun frem til klokken 17.

Birthe Fyrst maler især langelandsk inspirerede malerier af naturen.

"Det være sig det fantastiske landskab på forskellige årstider, som øen så gavmildt er forsynet med eller de vilde heste og fugle. I år er der også et par bornholmske naturmalerier med samt erindringsbilleder fra Sydeuropa. Birthes malestil er ekspressiv, fuld af liv og nerve og stemning og en meget tydelig glæde ved farver og æstetik. Hendes akrylmalerier taler således mere til følelserne end til fornuften", lyder det i pressemeddelelsen.

Udstillingen finder sted i Bagenkop Kunsthal, hvor der er gratis entré.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];