Annonce
Odense

Sidste strækning: Letbanearbejde går i gang på Rismarksvej

Nu er turen kommet til Rismarksvej for letbanearbejdet. Modelfoto: Odense Letbane

Rismarksvej er den sidste del af letbanestrækningen, der påbegyndes flytning af ledninger på.

Tarup: Flere steder i byen graves der for at gøre Odense letbaneparat, og nu er turen kommet til Rismarksvej.

Faktisk er Rismarksvej, hvor letbanen skal køre om godt tre års tid med den nordlige endestation ved Tarup Center, den sidste del af den 14,5 kilometer lange letbanestrækning, der påbegyndes flytning af ledninger på. Således er ledningsarbejdet enten afsluttet eller godt i gang på resten af ruten i byen.

Mandag begynder Vandcenter Syd og Fjernvarme Fyn at flytte rør på Rismarksvej.

I første omgang sker det på strækningen ud for Saxovej, og for trafikanter betyder det, at det fra mandag ikke vil være muligt at svinge til højre ad Saxovej fra Rismarksvej.

Og fra mandag den 13. marts bliver vejarbejdet mere omfattende, og der bliver lukket helt af for indkørsel fra Rismarksvej til Saxovej.

Ledningsarbejdet på Rismarksvej forventes at vare frem til oktober. El- og telekabler flyttes i slutningen af 2017 i forbindelse med letbanens anlægsarbejde.

Der vil som udgangspunkt være åbent for kørsel i begge retninger på Rismarksvej under arbejdet. Men der vil komme perioder med indsnævring af vejbanerne, for eksempel fra fire til to spor, og det kan give risiko for kø. Og i kortere perioder kan der opstå behov for ekstraordinært gravearbejde over en aften eller en weekend, der kan føre til midlertidige lukninger af vej eller kryds.

Under gravearbejdet vil man som beboer altid have adgang til sin bolig, ligesom erhverv og butikker har adgang for kunder og varelevering. Der er også adgang for cyklister og fodgængere.

Andetsteds i byen lukkes Hjallesegade ud mod Svendborgvej i cirka to uger. Her skal Vandcenter Syd flytte kloakrør, og arbejdet starter tirsdag den 7. marts.

Der bliver midlertidig adgang til og fra Hjallesegade via arealet på hjørnet mod Svendborgvej, hvor der tidligere lå en tankstation. Her kan man dreje til højre ud fra Hjallesegade til Svendborgvej og den anden vej rundt.

For bilister, der kommer fra syd på Svendborgvej henvises der til omkørsel ad Stenløsevej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Inden ny lov er færdig: V og K i Odense vil aktivere indvandrere på fuld tid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];