Annonce
Nyborg

Sidste spadestik på ny aktivitetspark

Spaden var skiftet ud med en gravemaskine i miniformat, da borgmester Kenneth Muhs skulle markere sidste spadestik på den nye tal- og aktivitetspark i Nyborg. Den fjernstyrede maskine ville dog ikke helt makke ret.
Midt under corona-krisen begyndte arbejdet med en ny tal- og aktivitetspark i Nyborg. Onsdag blev det foreløbige resultat fejret. Parken er dog først klar til brug efter sommerferien.
Nyborg: Hver dag lærer man noget nyt.
Det gælder tilsyneladende også for borgmester Kenneth Muhs (V), som onsdag blev udstyret med fjernbetjeningen til en gravemaskine i forbindelse med sidste spadestik på den kommende tal- og aktivitetspark ved Kampsportens Hus i Nyborg.
Der var godt nok tale om en gravemaskine i miniformat, som indledningsvist voldte ham en del problemer. Glæden over at se parken blive til virkelighed var til gengæld stor hos kommunens førstemand.
Annonce
- Alt godt kommer til dem, der kan vente. Det gælder også for dette projekt, der har været længe undervejs, og som med tiden har udviklet sig til noget, der er endnu bedre, nemlig hvor man kobler fysisk aktivitet med læring for talblinde. Da vi fik projektet præsenteret, var der en positiv stemning blandt politikerne, og det er der stadig. Jeg vil gå så langt som til at sige, at vi har haft penge liggende i lommen, der har brændt efter at blive brugt, bemærkede Kenneth Muhs.
Den nye tal- og aktivitetspark er indeholder indtil videre to etaper. På billedet ses en række elementer i etape to, blandt dem en 100 meter lang løbebane, der indeholder årstal for Danmarks og Nyborgs historie. Det skal være med til at give talblinde en bedre forståelse af tid.
Byrådets beslutning om at støtte projektet med 700.000 kroner er da også truffet for længst. Det var dog først på et møde i denne uge, at Kultur- og Fritidsudvalget anbefalede at frigive pengene.

Unikt projekt

I alt har foreningen bag den nye tal- og aktivitetspark samlet cirka 3,5 millioner kroner sammen til projektet, og uden de mange bidragsydere, blandt dem Villum Fonden, kunne det slet ikke have ladet sig gøre, påpegede foreningens formand Lars Bergholdt i sin tale til de 30-40 fremmødte.
- Sammen har vi skabt noget helt unik, der ikke tidligere er set i Danmark. Men Villum Fonden har fortalt mig, at man vil bruge erfaringerne fra Nyborg til at støtte lignende projekter rundt om i landet, fortalte han.
Når man har valgt at kalde det sidste spadestik, hænger det sammen med, at gravearbejdet begyndte midt under corona-krisen. Derfor var man nødt til at vente med den mere officielle del.
Navnet er dog en smule misvisende, for der forestår stadig en del arbejde. Ifølge Lars Bergholdt ventes den nye park klar til brug engang efter sommerferien, formentlig august, mens den officielle indvielse finder sted i september.
Annonce
Middelfart For abonnenter

Stopper efter 15 måneders ansættelse: Middelfart skal have sin tredje turistchef på tre år

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

De blev kaldt bindegale, fordi de troede på det: Nu får de stor hæder for at redde historisk kro

Assens For abonnenter

Efter SF-drama får toppolitikeren Pia helt nye arbejdsopgaver: - Jeg har gjort mig en masse tanker om noget, jeg ikke skal lave

Odense

VM oplevelse: Mads Elholm har med stor succes skiftet tennisketsjer ud med padelbat

Nyborg

25-årig overtager en af Fyns største bilforhandlere: Med biler for flere millioner og et varelager på 100-150 biler

Forsvaret har fundet PFAS-giftstoffer på størstedelen af sine  brandøvelsespladser: Få det fulde overblik her

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Lad os få ren besked om letbanens problemer - letbanen har brug for medvind

Navne For abonnenter

Genåbnet vinbar, ny cheftræner og fynsk skuespiller-baby

Fyn

OUH tæller op: Har endnu ikke overblik over konsekvenserne af sygeplejerskernes kollektive opsigelsesdag

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Kerteminde

Ulla vil gerne have læst højt og gå en tur: Ny idé skal få flere til at arbejde på plejehjemmene

Assens For abonnenter

Slut med fitnesscenter i markant bygning: Populær privatskole har købt sukkerfabrikkens kantinebygning

Erhverv

Travlt igen efter forsinkelser: Flere ingeniører skal designe skibe og værfter i Odense

Annonce