Annonce
Danmark

Sidste nyt: Politiet leder stadig efter en forklaring på efterladte børn

Politiinspektør Michael Kjeldgaard og Social- og beskæftigelsesdirektør i Aarhus Kommune, Erik Kaastrup-Hansen fortæller om udviklingen i sagen om de to fundne børn på et pressemøde i Aarhus mandag den 16. december 2019. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Scanpix
Østjyllands Polit har ingen konkrete bud på, hvorfor de to børn blev efterladt i Aarhus. Til gengæld har de anholdt en 54-årig afghansk kvinde, som har opholdt sig i Aarhus. Yderligere to personer er frihedsberøvet.
Annonce

Hittebørn: Der er fortsat intet svar på, hvorfor to små børn blev efterladt i Aarhus lørdag aften.

Til pressemødet mandag eftermiddag kunne Østjyllands Politi afsløre nye detaljer i sagen, men manglede stadig svar på flere ukendte faktorer.

De kunne fortælle, at en 54-årig kvinde, som Østjyllands Politi formoder er i familie med de to efterladte børn, er anholdt.

Hun er sigtet efter straffelovens paragraffer 213 og 250, som handler om at misrøgte og forlade børn, man er ansvarlig for, i en hjælpeløs tilstand.

Den anholdte kvinde er afghansk statsborger, men har ophold i Danmark. Hun er ikke børnenes mor, understregede politiinspektør Michael Kjelgaard på pressemødet, men beslægtet, formoder han.

Politiinspektøren fortæller, at anholdelsen skete efter, at politiet modtog et tip om en adresse i den jyske by, Ølgod, søndag aften.

Natten til mandag ransagede politiet adressen og frihedsberøvede derefter en mand på 33 år og en kvinde på 25 år. Det skete for at sikre deres identitet, og at de fortsat opholder sig i Danmark.

Kort tid efter anholdte politiet den 54-årig kvinde i Aarhus-området, fortalte politiinspektøren. Hun nægter sig skyldig i sigtelserne, men var mandag eftermiddag i grundlovsforhør i Aarhus bag lukkede døre.

Annonce

Sjælden sag

Østjyllands Politi har ikke kunnet identificere de to personer i Ølgod, og kan derfor heller ikke udtale sig om, hvad deres rolle er i sagen.

Politiinspektøren fortalte dog, at de er mistænkt for at opholde sig illegalt i Danmark, at der i øjeblikket arbejdes på at identificere dem og deres relation til børnene.

Hvad der helt præcist er foregået og hvorfor, kan Østjyllands Politi ikke komme nærmere ind på. De har flere teorier i spil, men ingen konkrete de vil lufte for offentligheden. Derfor mangler forklaringen på, hvorfor børnene blev efterladt stadig.

Direktør for sociale forhold- og beskæftigelse i Aarhus Kommune, Erik Kaastrup-Hansen, forklarede på pressemødet, at de to børn har det godt efter omstændighederne, og at de i øjeblikket befinder sig på Familiecenteret i Aarhus.

Han nævner, at det er meget sjældent, at de har den slags sager, men at kommunens vigtigste opgave er at passe på børnene og sørge for deres sikkerhed. De har derfor fokus på at sikre så meget ro og så få personer som muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

OB's pokalmodstander har trukket stikket

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Nordfyn For abonnenter

Per er direktør i udskældt branche: - Vi arbejder intenst med at overbevise unge mennesker om, at plast er en del af løsningen

Annonce