Annonce
Odense

Sidste løbehjul sættes på lager: Tier stopper også udlejning af løbehjul i Odense

Begge udlejere af løbehjul i Odense har nu sat udlejningen på pause i forbindelse med coronavirus. Arkivfoto: Michael Bager
Løbehjulfirmaet Tier trykker nu på den store pauseknap på grund af coronavirus og dropper udlejningen af løbehjul i Odense og København.

Det svenske løbehjulsfirma VOI valgte i sidste uge at stoppe udlejningen af løbehjul i Odense, og nu har det tyske firma Tier taget samme beslutning, så der nu ikke er nogen mulighed for at leje et løbehjul i Odense.

Mens driften er sat på pause i Danmark, Italien, Østrig, Schweiz, Frankrig og Spanien kan vores skandinaviske naboer i Sverige, Norge og Finland stadig bruge Tiers løbehjul.

Ifølge den administrerende direktør Lawrence Leuschner er det blandt andet sket efter ønske fra borgerne og lokale politikere og fordi løbehjul er blevet et alternativ til offentlig transport for de mennesker, der stadig går på arbejde og varetager kritiske funktioner.

“Vi er i tæt kontakt med politiske beslutningstagere på nationalt og lokalt niveau og tilbyder vores støtte. Disse dage er offentlig transport ikke længere det første valg for mange, som varetager kritiske samfundsfunktioner, og vi er glade for at tilbyde en alternativ transportform så længe, det ønskes", siger Lawrence Leuschner i en pressemeddelelse, hvor han takker for den økonomiske hjælp, som firmaet får i Tyskland:

"Vi er taknemmelige over for den tyske regering for støtte til økonomisk sunde virksomheder som vores i disse svære tider gennem økonomiske bidrag, som støtter vores medarbejderes deltidsarbejde".

Alle løbehjul i Odense og København er samlet ind og bliver opbevaret på lagre, indtil de igen kan sættes i drift.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Annonce