Annonce
Kerteminde

Sidste grund solgt i Tårup Strandpark: - Der er mange, der vil til vores lille skønne plet her i Kerteminde

Tårup Strandpark. Arkivfoto: Kim Rune
- Hvis du er en familie, hvor far arbejder i København, så kan du jo bygge et helt slot i Langeskov for de penge, du kan få en gammel rønne for i København, siger Jens-Arne Hansen, der vil have flere kommunale grunde udstykket i Kerteminde Kommune.

Kerteminde: 11 år efter byrådet udlagde en flad mark ved Kverneland til parcelhuskvarter, er den sidste grund solgt i Tårup Strandpark.

Grunden er en ud af otte, som Kerteminde Kommune indtil videre har solgt i år. Og det gode salg glæder næstformand i ervhvers- og arbejdsudvalget, Jens-Arne Hansen (S).

- I øjeblikket kan vi godt mærke, at der er mange, der vil til vores lille skønne plet her i Kerteminde, fortæller Jens-Arne Hansen, der mener, at det nu er på tide, at byrådet begynder at kigge på, hvor der kan udstykkes flere grunde tæt på Kerteminde.

- Det er hammervigtigt, at vi begynder at kigge på, hvor vi kan lave nye udvidelser. Men vi er jo klemt af vandet på den ene side.

Annonce

Et slot i Langeskov

Udover grunden i Tårup Strandpark har kommunen i år solgt fire grunde i Marslev, to i Munkebo og en i Langeskov.

- Folk vil jo gene til Kerteminde-området, men der er også godt gang i den i Langeskovområdet, hvor der er mange private byggegrunde, siger Jens-Arne Hansen.

- Og infrastrukturen er jo i orden i Langeskov. Du kan hoppe på toget og så kan du ikke nå at sætte dig ned, før du er i Odense. Og hvis du er en familie, hvor far arbejder i København, så kan du jo bygge et helt slot i Langeskov for de penge, du kan få en gammel rønne for i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce