Annonce
Assens

Sidste gang forsvandt 170 liter: Sådan sikrer hjælpemiddeldepot sig mod nye dieseltyverier

Hjælpemiddeldepotet i Assens Kommune tager alternative metoder i brug for at undgå dieseltyveri, forklarer lederen Michael Kuehn. Arkivfoto: Lasse Hansen.
En mindre bølge af benzin- og dieseltyverier har ramt Vestfyn de seneste uger.
Annonce

Vedtofte: Noget tyder på, at den nordøstlige del af Assens Kommune er ramt af en mindre bølge af benzin- og dieseltyverier for tiden.

I løbet af den seneste uge har værkstedet First Stop i Aarup fået tre mikrobiler ind, hvor en eller flere ukendte gerningspersoner har boret hul i tanken og tappet bilerne for benzin.

Det fortalte værkstedslederen mandag. Og i facebookgruppen "5620 Glamsbjerg" er der desuden beretning om et lignende tyveri fra en privat bil for et par uger siden.

Assens Kommunes hjælpemiddeldepot, der har til huse på den gamle Brahesholmskolen (der i dag er et undervisningstilbud for unge, Brahesholmprojektet, red) på Bogensevej ved Vedtofte, er også blevet ramt.

- Vi har fået stjålet en del diesel herude. Vi har tre varevogne, som står fast her i weekenden, og jeg mener, at vi har fået stjålet diesel tre gange indenfor de sidste fem år, fortæller Michael Kuehn, leder af hjælpemiddeldepotet.

Annonce

- Møgirriterende

Det seneste tilfælde går blot to-tre uger tilbage, hvor tyven eller tyvene brød dækslerne på varebilerne op og sugede mellem 150 og 170 liter diesel.

- Det er ikke den store udgift, det er bare møgirriterende. Vi vil jo gerne af sted mandag morgen, bemærker Michael Kuehn.


Det er ikke den store udgift, det er bare møgirriterende. Vi vil jo gerne af sted mandag morgen

Michael Kuehn


Hjælpemiddeldepotet i Assens Kommune tager alternative metoder i brug for at undgå dieseltyveri, forklarer lederen Michael Kuehn. Arkivfoto: Lasse Hansen.

Lederen tilføjer, at tyverierne gør, at hjælpemiddeldepotets biler kommer til at holde stille lidt tid, og det rammer borgerne i sidste ende.

Michael Kuehn mener, at hjælpemiddeldepotet er særligt udsat, da det ligger afsides. For nogle år siden fik depotet også stjålet 4000 liter fyringsolie, og det er i det hele taget ikke unormalt, at der er indbrud på adressen.

I forhold til dieseltyverierne så er chaufførerne på depotet begyndt at tage alternative metoder i brug for at gøre brændstoftankene mindre interessante for de langfingrede typer.

- Vi gør, hvad vi kan for at sikre os lavpraktisk. Vi parkerer op ad væggen, så man ikke kan komme til tankdækslet, og vi sørger for, at vi ikke tanker særlig meget op mod weekenden, understreger lederen.

Har du været udsat for benzin- eller dieseltyveri for nylig? Og/eller har du gode idéer til, hvordan man kan undgå det? Så skriv gerne til dako@fyens.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce