Annonce
forside

Sidste etape: Boligselskab udvider i Kildehaven

Facaderne på boligerne i den kommende sidste etape af byggeriet i Kildehaven, som C&W Arkitekter a/s i Svendborg, forestiller sig dem. Tegning: C&W Arkitekter a/s

Det Ærøske Boligselskab planlægger nyt byggeri i Ærøskøbing

Ærøskøbing: De indledende skridt til, hvad der bliver Det Ærøske Boligselskabs sidste etape af almennyttige boliger i Kildehaven i Ærøskøbing, er nu blevet taget.

Teknik- miljø- og havneudvalget sagde forleden ja til, at boligselskabet kan udvide et ellers allerede godkendt byggeri af ni boliger med yderligere tre, så antallet kommer op på 12.

Forretningsfører i Det Ærøske Boligselskab Lars Jørgen Andersen noterer sig med tilfredshed, at der er blevet grønt lys for det første del af det udvidede byggeprojekt.

- Det er vi glade for. Vi har jo en venteliste, som der lige nu står 20 på, så der er brug for boligerne. De bliver opført som det, der hedder almene familieboliger, men det er jo senioorsegmentet, vi primært henvender os til.

Der forestår stadig en del godkendelser, inden boligselskabet kan komme videre med at få bygget, hvad der bliver deres sidste byggeprojekt i området.

- Byggeriet afrunder den udstykning, der er på Kildehaven, og så er der faktisk bygget helt ud, derude, fortæller Lars Jørgen Andersen.

- Nu skal vi have færdigudviklet projektet. Vi ved selvfølgelig sådan nogenlunde, hvordan det kommer til at se ud, men så skal vi have det projekteret og sendt i udbud, og kommunen skal godkende økonomien. Det håber vi kan ske på den her side af sommerferien, så vi er klar til at gå i gang lige efter ferien. Og så KUNNE boligerne faktisk være indflytningsklare allerede i det tidlige forår, lyder håbet fra forretningsføreren.

Og med en ventelisten godt fyldt op skal de 12 nye boliger hurtigt blive beboet.

- Der er mange, der spørger på dem, og faktisk er to af dem, der står på listen til at få en af de 12 boliger, folk, der kommer udefra, fortæller Lars Jørgen Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce