Annonce
forside

Sidste etape: Boligselskab udvider i Kildehaven

Facaderne på boligerne i den kommende sidste etape af byggeriet i Kildehaven, som C&W Arkitekter a/s i Svendborg, forestiller sig dem. Tegning: C&W Arkitekter a/s

Det Ærøske Boligselskab planlægger nyt byggeri i Ærøskøbing

Ærøskøbing: De indledende skridt til, hvad der bliver Det Ærøske Boligselskabs sidste etape af almennyttige boliger i Kildehaven i Ærøskøbing, er nu blevet taget.

Teknik- miljø- og havneudvalget sagde forleden ja til, at boligselskabet kan udvide et ellers allerede godkendt byggeri af ni boliger med yderligere tre, så antallet kommer op på 12.

Forretningsfører i Det Ærøske Boligselskab Lars Jørgen Andersen noterer sig med tilfredshed, at der er blevet grønt lys for det første del af det udvidede byggeprojekt.

- Det er vi glade for. Vi har jo en venteliste, som der lige nu står 20 på, så der er brug for boligerne. De bliver opført som det, der hedder almene familieboliger, men det er jo senioorsegmentet, vi primært henvender os til.

Der forestår stadig en del godkendelser, inden boligselskabet kan komme videre med at få bygget, hvad der bliver deres sidste byggeprojekt i området.

- Byggeriet afrunder den udstykning, der er på Kildehaven, og så er der faktisk bygget helt ud, derude, fortæller Lars Jørgen Andersen.

- Nu skal vi have færdigudviklet projektet. Vi ved selvfølgelig sådan nogenlunde, hvordan det kommer til at se ud, men så skal vi have det projekteret og sendt i udbud, og kommunen skal godkende økonomien. Det håber vi kan ske på den her side af sommerferien, så vi er klar til at gå i gang lige efter ferien. Og så KUNNE boligerne faktisk være indflytningsklare allerede i det tidlige forår, lyder håbet fra forretningsføreren.

Og med en ventelisten godt fyldt op skal de 12 nye boliger hurtigt blive beboet.

- Der er mange, der spørger på dem, og faktisk er to af dem, der står på listen til at få en af de 12 boliger, folk, der kommer udefra, fortæller Lars Jørgen Andersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce