Annonce
Assens

Sidste chance for at blive statist i 'Fred til lands'

Tidligere på året søgte DR statister til 'Fred til lands' i Ebberup, hvor en stor sommerfest skulle optages. Arkivfoto: Kim Rune
DR optager nogle af de sidste scener til den nye, store dramaserie "Fred til lands" ved Frøbjerg Bavnehøj og søger 40-50 statister.

Frøbjerg: Vil du være statist i den nye, store DR-serie 'Fred til lands', som bliver sendt til efteråret, og som filmes i Assens Kommune, er det sidste udkald. Den 17. og 18. juni bliver der optaget scener fra en sankthansfest. Optagelserne finder sted ved Frøbjerg Bavnehøj og er nogle af de sidste, der skal filmes i serien.

'Fred til lands' skal bruge 40-50 statister ud over dem, der allerede har tilmeldt sig, fortæller Jacob Pilgaard, som er instruktør og manuskriptkonsulent ved Willow Film. Om du er ung, gammel, barn, mand eller kvinde spiller ikke den store rolle, for hensigten er at samle så mange forskellige typer mennesker, som der normalt vil være ved en sankthansfest, fortæller han.

- Folk plejer at hygge sig ret godt, tilføjer han.

Optagelserne finder sted fra henholdsvis klokken 12 og klokken 16 mandag den 17. juni og fra klokken 15 tirsdag den 18. juni. Send en mail til fredtillands@willowfilm.dk, hvis du vil være med. Det er en fordel, at man kan være med begge dage, men ikke et krav. Tilmelding er ikke en garanti for at komme med.

Annonce
DR søger statister til den nye dramaserie 'Fred til lands'. Billedet er fra optagelser i Ebberup. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tricktyv stjal penge fra svagtseende kvinde

Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce